Hyppää sisältöön

Lohjan nokkakolarissa kuolivat 3-vuotias tyttö ja alle 2-vuotias poika – Pelastuslaitoksen mukaan lapset olivat turvaistuimissa

Poliisin mukaan lasten isä jouduttiin leikkaamaan irti autosta ja hän sai melko vakavia vammoja.

Lohjalla kaksi alle kouluikäistä kuoli kahden auton nokkakolarissa. Kuva: Heli Kurimo/ Lehtikuva

Lohjalla Uudellamaalla eilen keskiviikkona nokkakolarissa kuolleet lapset olivat kolmivuotias tyttö ja alle kaksivuotias poika, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Länsi-Uusimaa kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että poliisi selvittää, olivatko lapset törmäyksen tapahtuessa turvaistuimissa. Pelastuslaitos kertoi näin aiemmin.

Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi kaksi aikuista. Poliisin mukaan lasten isä jouduttiin leikkaamaan irti autosta ja hän sai melko vakavia vammoja. Toisen auton naiskuljettaja sai käsivamman.

Pelastuslaitoksen mukaan molemmat aikuiset olivat kolarin sattuessa turvavöissä.

Onnettomuus tapahtui, kun isän ja lasten auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle Lohjan keskustasta etelään. Tie turmapaikalla oli kolarin tapahtuma-aikaan alkuillasta erittäin liukas.

Poliisin mukaan perheenisä menetti autonsa hallinnan noin kello 17, kun hän oli kiihdyttänyt tie 25:llä matalan nopeusrajoituksen päätyttyä. Onnettomuus sattui Tanhuhovin kohdalla suoralla tieosuudella noin kilometri Lohjan paloasemalta Hangon suuntaan.

Isä ja lapset olivat olleet matkalla hevostallille, kertoi komisario Ilkka Kantola.

Tapausta tutkitaan Kantolan mukaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kahtena kuolemantuottamuksena sekä vamman tuottamuksena. Toisen auton naiskuljettaja ei ole epäiltynä.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Tie 25 eli Hankoniementie oli pelastustöiden vuoksi poikki eilen molempiin suuntiin kolme tuntia, ja viimeiset pelastusyksiköt poistuivat paikalta vasta kahdeksan jälkeen illalla. Pelastustöissä oli mukana myös FinnHems-helikopteri. Liikenne ohjattiin pelastustöiden aikana kiertotien kautta.

Päivitetty klo 8.44: Jutussa luki aiemmin, että molemmat loukkantuneet aikuiset olisivat olleet samassa autossa lasten kanssa, mutta toinen aikuinen olikin toisen auton naispuolinen kuljettaja. Lisätty tieto, että isän ja lasten auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle.

.
.