1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. susi

Poliisi: Vöyrin loukkaantunut susi olikin koira

Sudeksi epäilty eläin loukkaantui, kun kuorma-auto törmäsi siihen torstaina puolen yön jälkeen. Poliisi varoitti aamulla yleisöä mahdollisesti alueella liikkuvasta vaarallisesta sudesta. Eläin osoittautui kuitenkin koiraksi.

Kuorma-auto törmäsi sudeksi epäiltyyn eläimeen Vöyrillä Larvintiellä keskiviikon ja torstain välisenä yönä heti puolen yön jälkeen. Törmäys sattui Mäkipääntien risteyksen läheisyydessä eli muutama kilometri Vöyrin keskustasta valtatie 8:n suuntaan.

Loukkaantunut eläin lensi törmäyksen seurauksena tien penkalle ja raahautui sen jälkeen etutassuja käyttäen kohti metsän reunaa. Sudeksi epäiltyä eläintä jäljestettiin koiran avulla, mutta sitä ei löydetty. Poliisin varoitti yleisöä, että alueella mahdollisesti liikkuva loukkaantunut susi voi olla vaarallinen ja pyysi sudesta havaintoja.

Päivän mittaan poliisi saikin tietoja, joiden perusteella selvisi, että kyseessä saattaa olla lähialueelta karkumatkalle lähtenyt jämtlanninpystykorva. Iltapäivällä varmistui, että kuorma-auton töytäisemäksi joutunut eläin oli koira eikä susi. Kateissa ollut jämtlanninpystykorva palasi kotiin ja sen omistaja totesi koiran vammautuneen takapäästä.

Artikkelia muokattu 18.1.2018 klo 15:55