Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen palon huoneessaan – viidelle lieviä vammoja Pudasjärvellä

Oulun vastaanottokeskuksen Pudasjärven yksikössä syttyi torstaina aamupäivällä tulipalo. Palo aiheutti tuntuvia savuvahinkoja. Tulipalon takia evakuoitiin noin 50 ihmistä.

tulipalot
Vaatteita hangella Pudasjärven vastaanottokeskuksen rakennuksen ulkopuolla
Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tahallaan tulipalon omassa huoneessaan vastaanottokeskuksen tiloissa PudasjärvelläPekka Loukkola / Yle

Pudasjärvellä sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa syttyi tulipalo torstaina aamupäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen Oulun vastaanottokeskuksen Pudasjärven yksikköön Törröntielle kello 9.39.

Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tulipalon huoneessaan.

– Alkutilanne oli se, että yksi vastaanottokeskuksen asukas oli teljennyt itsensä huoneeseensa ja sytyttänyt poliisin arvion mukaan tahallaan irtaimistoa palamaan. Henkilökunta yritti saada häntä pois, mutta se ei onnistunut, Kuusamon poliisin rikoskomisario Risto Määttä kertoo.

Pudasjärven tulipalo.
Yle

Kun pelastuslaitos saapui paikalle, niin se sai oven auki ja asukas saatiin ulos.

– Poliisi ja terveydenhuoltohenkilökunta ottivat hänet hoiviinsa. Lisäksi kolme muuta henkilöä vietiin Pudasjärven terveyskeskukseen arvioitavaksi. Ilmeisesti ei mitään vakavia vammoja ei ole aiheutunut, Määttä kertoo.

Palo ei ehtinyt levitä muihin tiloihin

– Henkilökunta oli suorittanut huoneeseen alkusammutusta. Se rajoitti paloa, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo.

Timonen kertoo, että henkilökunta oli ohjannut noin 50 vastaanottokeskuksen asukasta sisäisellä evakuoinnilla aulatilaan.

– Palo ei levinnyt syttyneestä huoneesta oikeastaan mihinkään. Palo aiheutti ainoastaan savuvahinkoja, ja vähäisiä määriä sammutusvettä levisi käytäviin ja viereisiin huoneisiin.

Palopaikalle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä ja yksi poliisin yksikkö.

Juttua täydennetty komisario Risto Määtän kommenteilla 18.1.2018 klo 12:04 ja päivystävän palomestarin Hannu Timosen kommenteilla kello 12.20.