1. yle.fi
  2. Uutiset

Vielä kerran: Presidenttiehdokkaat ottavat illalla yhteen viimeisessä tentissä – katso Ylen Suuri vaalikeskustelu suorana klo 21.05 alkaen

Kamppailu Presidentinlinnan herruudesta on huipentumassa. Ehdokkaat kohtaavat tänään viimeisessä Ylen vaalikeskustelussa. Vaalitentti on katsottavissa TV1:ssä ja Yle Areenassa.

presidentinvaalit
Suuri vaalikeskustelu: Presidentinvaalit 2018
Suuri vaalikeskustelu: Presidentinvaalit 2018

Vuoden 2018 presidentinvaalien tentit päättyvät Ylellä tänään torstaina, kun kahdeksan presidenttiehdokasta kohtaa viimeisessä Suuressa vaalikeskustelussa.

Keskustelussa ovat mukana kaikki vaaliin ilmoittautuneet ehdokkaat eli Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Sauli Niinistö (valitsijayhdistys), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (valitsijayhdistys).

Illan vaalikeskustelun tuottajan Petri Kejosen mukaan tänä iltana keskustelun keskiössä ovat presidentin valtaoikeudet, ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja muut ajankohtaiset asiat.

– Keskustelussa otetaan kiinni asioista, jotka ovat nousseet esille vaalien aikana. Erityisesti keskitymme niihin kysymyksiin, jotka ovat vielä vastausta vailla, Kejonen kertoo.

Vaalikeskustelun aikana katsoja näkee kuvaruudussa olevasta kellosta, kuinka paljon kukin ehdokas saa puheaikaa.

Suora lähetys TV1:ssä ja Yle Areenassa

Yle välittää keskustelun suorana TV1:ssä ja Areenassa kello 21.05–22.35. Lähetyksen tentaattoreina toimivat Seija Vaaherkumpu ja Jan Andersson. Verkkolähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tämän jutun kuvaa. Keskustelua voi seurata myös verkossa myöhemmin tänään julkaistavassa hetki hetkeltä päivittyvässä artikkelissa.

Presidenttiehdokkaat kohtasivat edellisen kerran Ylellä Suuressa vaalikeskustelussa 14.12.2017. Keskustelu on katsottavissa täältä.

Tälläkin kertaa yleisöllä on mahdollisuus äänestää Yle.fi-sovelluksella, ketkä onnistuivat keskustelussa parhaiten. Ilmaisen sovelluksen voi ladata täältä (siirryt toiseen palveluun). Äänet annetaan ehdokkaille sydämillä.

Yle on julkaissut presidentinvaalien vaalikoneen (siirryt toiseen palveluun), jossa ehdokkaat kertovat kantansa moniin kiinnostaviin kysymyksiin presidentin valtaoikeuksista arvokysymyksiin. Vaaligallerian haastatteluvideoilla ehdokkaat kertovat muun muassa kolme asiaa, joita he rakastavat.

Ylen kaikki presidentinvaaliaiheiset uutiset ja artikkelit löydät tämän linkin takaa.

Lue seuraavaksi