Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori jättää tehtävänsä

Rehtorina ja toimitusjohtajana yli kuusi vuotta toiminut Juha Kämäri lopettaa tehtävässä syksyllä. SAMKin hallituksen puheenjohtajan mukaan eroon ei liity dramatiikkaa.

ammattikorkeakoulut
Etualalla iso, rakenteilla oleva oppilaitos. Taustalla vanha kivikerrostalo.
Lore Korpelainen / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun SAMKin toimitusjohtaja–rehtori Juha Kämäri eroaa tehtävästään lokakuussa. Kämäri tiedotti asiasta ammattikorkeakoulun henkilöstölle keskiviikkona.

SAMKin hallituksen puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila sanoo, että eroon ei liity dramatiikkaa vaan hän on tiennyt asiasta Kämärin lähimpänä esimiehenä jo lähes kahden vuoden ajan.

– Kämäri on kertonut aikovansa jatkaa muissa töissä. Tämä on veronmaksajille hyvä asia, Knuuttila sanoo.

Juha Kämäri on syntynyt vuonna 1957. Hän siirtyi SAMKin johtoon Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtajan paikalta.

Uuden johtajan haku alkaa pian

Myös Anttivesa Knuuttila jättää paikkansa hallituksen johdossa kesällä SAMKin yhtiökokouksessa. Uuden toimitusjohtaja–rehtorin valinnan tekee kuitenkin vielä Knuuttilan johtama hallitus.

Uusi toimitusjohtaja on Knuuttilan mukaan tarkoitus valita keväällä. Hakijoita etsitään laajalla rintamalla sekä alan sisältä että ulkopuolelta ja mahdollisesti jopa ulkomailta.

Juha Kämärin aikana Satakunnan ammattikorkeakoulu on tehnyt merkittäviä muutoksia toiminnassaan. Iso ulospäin näkyvä uudistus toteutui syksyllä, kun SAMKin uusi kampus Porissa valmistui Asema-aukion viereen ja SAMK jätti vanhat tilansa Vähäraumalla ja Tiilimäellä.

Ammattikorkeakoulukentän rahoituksen uudistamisen takia Kämärin aikana on käyty myös useat yt-neuvottelut ja jouduttu irtisanomaan henkilöstöä. Irtisanomisia on myös riitautettu, ja SAMK on joutunut maksamaan osalle irtisanotuista korvauksia. Satakunnan Kansa uutisoi keskiviikkona (siirryt toiseen palveluun) uusimmasta korvaustuomiosta.