Herätys: Niinistölle kritiikkiä epäselvistä lausunnoista, Helsingissä moni alue menettää asukkaita, talvinen sää jatkuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Sauli Niinistö
Sauli NiinistöPetteri Paalasmaa / AOP

Tutkijat arvostelevat Sauli Niinistöä epäselvyydestä ja rajoittuneesta maailmankuvasta

Sauli Niinistön kuusivuotinen presidenttikausi lähenee loppuaan, ja Yle pyysi kuudelta tutkijalta arvioita Niinistön suurimmista onnistumisista ja epäonnistumisista. Presidentin suurin onnistuminen on viimevuotinen korkeiden valtiojohtajien tapaamisputki, arvioivat tutkijat. Epäonnistuminen ovat sen sijaan useat epäselvät lausunnot.

Toimittajalta: Calais'n viidakko oli turvaton slummi, jonka paluuta presidentti Macron ei aio sallia

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vaatinut pitkään Britanniaa ottamaan lisää vastuuta siirtolaisongelmasta. Brexitin heikentämä pääministeri Theresa May lupasikin Britanniassa vierailevalle Macronille lisää rahaa Calais’n satamakaupungin rajavalvontaan, kirjoittaa Pariisissa oleva toimittajamme Annastiina Heikkilä.

Emmanuel Macron ja Theresa May seuraavat hävittäjien ylilentoa tervetuliaisseremoniassa Lontoossa.
Emmanuel Macron ja Theresa May tapasivat Lontoossa torstaina.Ludovic Marin / AFP

Helsingissä moni alue menettää asukkaita

Helsinkiin muuttaa joka vuosi noin 7 000 uutta asukasta. Silti pääkaupungissa on alueita, jotka menettävät väkeä muualle. Muun muassa Ruoholahti, Pikku-Huopalahti, Kallahti, Veräjämäki ja Tali ovat menettäneet asukkaita viimeisten viiden vuoden aikana.

Myllypuron ostoskeskus
Myllypuron vanha ostari on muuttunut kasvojenkohotuksen myötä kaupunkimaiseksi keskukseksi.Mårten Lampén / Yle

Iivo Niskanen on vuoden urheilija

Hiihdon maailmanmestari Iivo Niskanen on Vuoden Urheilija 2017. Niskanen oli Urheilutoimittajain liiton äänestyksen selvä ykkönen. Hän on saanut tunnustuksen kerran aiemmin, vuonna 2014 Sotshin olympiavoittajana. Tuolloin hänet palkittiin yhdessä parisprintin joukkuekaverinsa Sami Jauhojärven kanssa.

Iivo Niskanen Vuoden Urheilija 2017
Tomi Hänninen

Talvinen sää jatkuu ja paikoin sataa lunta

Perjantaiaamu valkenee monin paikoin pilvisenä. Ainakin Pohjois-Lapissa pakkanen voi olla yhä melko kireää. Päivän aikana säässä ei kovin suuria muutoksia tapahdu. Pilvisyys on runsasta ja lumikuuroja tai lumisadetta tulee paikoin. Ajokeli on liukkaiden teiden ja pöllyävän lumen vuoksi huono, myös jalkakäytävät ovat etelässä liukkaita.

Sääkartta.
Yle

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.