Huhtasaari: Graduepäily esille vaalien takia – "pelkkää peliä"

Presidenttiehdokas Huhtasaari tekee epäilystä selvityksen yliopistolle.

Presidentinvaalit 2018
Laura Huhtasaari kampanjoi Narinkkatorilla Helsingissä.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kampanjoi Narinkkatorilla Helsingissä perjantainaMarkku Ulander / Lehtikuva

Kansanedustaja ja perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kokee joutuneensa vaalipelin uhriksi opinnäytetyön kopiointiepäilyn takia.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sanoo pro gradu -tutkielmansa epäilyn kaksi viikkoa ennen vaaleja olevan pelkkää peliä. Huhtasaaren gradussa väitetään olevan plagioituja kohtia.

Jyväskylän yliopisto ilmoitti eilen, että se tekee esiselvityksen kopiontiepäilystä. Selvityksessä menee yliopiston ilmoituksen mukaan useita viikkoja. Myös Huhtasaarelta pyydetään oma näkemys epäilystä.

Huhtasaaren mukaan hän on todennäköisesti laittanut ensin toisen gradun lähteeksi, mutta sen jälkeen hänelle on kerrottu, että se pitäisi korvata alkuperäisellä lähteellä. Hän sanoo todennäköisesti laittaneensa sen jälkeen alkuperäisen lähteen virheellisesti.

– Toki teen vastineen yliopistolle ja käymme läpi sen ajan ohjeistukset, Huhtasaari kertoo tilanteesta.

Asia tuli esille blogikirjoituksessa

Huhtasaari on myös aikaisemmin luonnehtinut asian esille tuomista kovaksi peliksi omalla pikaviestipalvelu Twitterin sivulla.

Väitteen epäilystä on tuonut esille Liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen. Hän korostaa omalla blogipalstallaan (siirryt toiseen palveluun), että halusi tuoda epäilyn uudelleen esille sen takia, koska Huhtasaari on nyt presidenttiehdokas ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Tiainen on aiemmin (siirryt toiseen palveluun) tuonut julki epäilyksiään siitä, että Huhtasaari olisi julkaissut blogissaan muilta kopioitua tekstiä. Hän kertoo siksi tutkineensa myös Huhtasaaren opinnäytetyötä.

_19.01.2018 klo 12:40 Juttua korjattu: Epäily gradun osittaisesta kopioinnista ei tullut esille vuosi sitten, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Tiainen arveli muita Huhtasaaren tekstejä kopioiduksi. _