Runnoutuneita autoja, kaaos liikenteessä: Kuvakooste näyttää Friederike-talvimyrskyn tuhoja Keski-Euroopassa

Talvimyrsky Friederike on aiheuttanut ainakin yhdentoista ihmisen kuoleman Keski-Euroopassa. Kölnissä vauva syntyi autossa, kun vanhemmat eivät päässeet sairaalaan liikennekaaoksen keskeltä.

Keski-Eurooppa
Uutisvideot: Lentokoneet myrskyssä
Uutisvideot: Lentokoneet myrskyssä

Keski-Eurooppaa riepotteleva talvimyrsky Friederike on aiheuttanut useita kuoleman tapauksia ja laajoja tuhoja.

Suuri osa kuolontapauksista on sattunut liikenteessä tai myrskyn kaataessa puita. Esimerkiksi Saksassa kaksi rekka-auton kuljettajaa kuoli, kun tuulenpuuska kaatoi heidän ajoneuvonsa. Hollannissa ja Belgiassa ihmisiä on kuollut puiden kaatuessa autojen päälle.

Nainen käveli kovassa tuulessa Dresdenissä Saksassa.
Nainen käveli kovassa tuulessa Dresdenissä Saksassa.EPA-EFE/FILIP SINGER

Hollannissa myrskyn on arvioitu aiheuttaneen 90 miljoonan euron tuhot kodeille ja autoille. Saksassa myrskyn aiheuttamien tuhojen on arvioitu nousevan jopa 500 miljoonaan. Saksan ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky oli pahin Saksassa reiluun vuosikymmeneen.

Hollantilainen talo, josta puuttuu seinä.
Myrsky repi irti talon seinän De Meernissä Hollannissa.EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Saksassa irti repeytynyt katto runnoi autoja.
Saksassa irti repeytynyt katto runnoi autoja.EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Torstaina Saksaa ja Hollantia runnellut myrsky aiheutti myös liikennekaaoksen. Esimerkiksi Hollannin Amsterdamissa Schipholin kentän lentoliikenne keskeytettiin eilen aamupäivällä joksikin aikaa kokonaan. Schiphol tviittasi (siirryt toiseen palveluun), että perjantaina kentällä voi olla ruuhkaista aiempien lentojen perumisten vuoksi, mutta muutoin lentoliikenne on normalisoitunut.

Matkustajia juna-asemalla.
Matkustajat odottelivat Utrechtin juna-asemalla Hollannissa korvaavia yhteyksiä, kun junia peruttiin.EPA-EFE/REMKO DE WAAL
Matkustajat rekisteröityivät Frankfurtin rautatieasemalla saadakseen kuponkeja ilmaista taksimatkaa varten.
Matkustajat rekisteröityivät Frankfurtin rautatieasemalla saadakseen kuponkeja ilmaista taksimatkaa varten.EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Myrskyn takia myös juna- ja autoliikenne on takkuillut kaatuneiden puiden estäessä matkanteon. Esimerkiksi Kölnissä Saksassa Anton-vauva syntyi autossa (siirryt toiseen palveluun), kun hänen vanhempansa jumittuivat liikenteeseen myrskyssä eivätkä ehtineet ajaa sairaalaan.

Saksassa junaliikenne on hiljalleen normalisoitumassa.

Perjantaina myrsky saapuu Puolaan.

Jalankulkija lumisateessa Puolan Szczecinissä.
Jalankulkija lumisateessa Puolan Szczecinissä.EPA-EFE/MARCIN BIELECKI POLAND OUT