Suonenjoen perussuomalaiset haluaa kaupungin selvittävän seksuaalista häirintää ja eduskuntakeskustelun väitteitä "kalapuikkoviiksimiehistä"

Suonenjoki
Naisen kädessä kyltti jossa lukee #MeToo
Alphacit Newim / AOP

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä haluaa tuoda seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun keskusteluun Suonenjoen kaupunginvaltuustoon. Pohjana on eduskunnassa MeToo -kampanjasta käyty keskustelu.

Ryhmän tekemässä valtuustoaloitteessa toivotaan, että Suonenjoen valtuustoryhmät selvittävät, kuinka todenmukainen on eduskunnassa esitetty väite "metsissä asuvista ja kalapuikkoviiksisistä miehistä, jotka lähentelevät".

Aloitteessa vaaditaan, että Suonenjoen kaupunki selvittää, miten Suonenjoen kouluissa ja työpaikoilla käsitellään mahdolliset ahdistelu- ja häirintätapaukset ja että onko niihin puuttumiseen keinoja tai kanavia kertoa niistä sekä miten ilmoitukseen reagoidaan.

Aloitteessa ollaan huolissaan muun muassa siitä, että kouluterveydenhuollon kyselyssä 30 prosenttia lapsista on kokenut ahdistelua ja häirintää, ja että työpaikoilla ahdistelua tai häirintää on kokenut 20–30 prosenttia henkilöistä.

Aloite on Suonenjoen kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Aloitteesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)