1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sukupuolisyrjintä

DNA:n hallituksen puheenjohtaja jätti Pörssiklubin – "Siellä on paljon miehiä, joiden mielestä nykyinen linja ei ole oikein"

Puheenjohtaja kyllästyi odottamaan, että Pörssiklubi alkaisi hyväksyä naisia jäsenikseen.

Pertti Korhonen. Kuva: DNA

Teleoperaattori DNA:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen on eronnut vuoden alusta alkaen Pörssiklubista, koska hänen mielestään klubi syrjii naisia. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Pörssiklubi ottaa jäseniksi vain miehiä. Klubin verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan "Pörssiklubilla vaalitaan herrainklubin perinteitä".

– En halua olla mukana sellaisessa yhdistyksessä tukemassa sellaista toimintaa, jossa syrjitään naisia, Korhonen kertoo puhelimitse Ylelle.

Arvoristiriita eron taustalla

Korhosen mukaan hän on henkilökohtaisesti pyrkinyt edistämään naisten asemaa työelämässä ja suomalaisissa yhtiöissä. Hän on tyytymätön siihen, että naiset eivät ole tervetulleita Pörssiklubin jäseniksi.

– Koen, että tässä on arvoristiriita. Siellähän on nyt viime aikoinakin kommentoitu, että tasa-arvo ei joka paikkaan kuulu. Mielestäni se ei ole tätä päivää, Korhonen sanoo.

Hän kertoo liittyneensä Pörssiklubin jäseneksi viime vuosikymmenellä. Aiemmin hän uskoi, että klubi muuttaisi linjaansa naisten jäsenyyteen liittyen.

– Tiedän, että Pörssiklubissa on paljon miehiä, jotka ovat sitä mieltä, että tämä nykyinen linja ei ole oikein. Olen tavallaan antanut aikaa sille, että klubi saisi tämän asian järjestykseen ja hoidettua.

Korhosen mukaan eropäätös syntyi, kun hän sai maksulapun tämän vuoden jäsenmaksusta. Hän korostaa, että kyseessä on henkilökohtainen ratkaisu.

– En millään tavalla ajatellut tätä julkiseksi asiaksi. Facebookissa omilla suljetuilla kotisivuillani kommentoin keskustelua tästä asiasta. Sieltä sitten joku oli sen napannut ja laittanut julkiseksi. Ei minulla tässä mitään julkisuuskampanjaa ole.

Avoin klubi kiinnostaisi

Korhonen sanoo uskovansa, että Pörssiklubi muuttaa linjaansa tulevaisuudessa, kun modernien nuorten osuus kasvaa jäsenistössä.

Korhosen mukaan Pörssiklubi on hieno yhteisö ja erittäin hyvä tapa verkostoitua. Siksi hän voisi hakea Pörssiklubin tai jonkin muun vastaavan klubin jäsenyyttä, jos miehillä ja naisilla olisi mahdollisuus osallistua yhdistyksen toimintaan tasa-arvoisesti.

– Minusta olisi hyvä, että joko nyt nykyinen Pörssiklubi muuttuisi avoimeksi tai joku perustaisi uuden, joka olisi avoin sekä miehille että naisille.