Nordic Business Forumin kehittäjät nappasivat Keski-Suomen Yrittäjäpalkinnon – Arja Korisevalle Toivakan palkinto

Keski-Suomen maakunnallinen Yrittäjäpalkinto annettiin lauantai-illan Yrittäjäjuhlassa Nordic Business Group Oy:lle, joka tunnetaan kansainvälisesti merkittävän Nordic Business Forum -tapahtuman kehittäjänä.

yrittäjyys
Hans-Peter Siefen (oik.) ja Jyri Lindén perustivat esikoisyrityksensä vuonna 2008.
Hans-Peter Siefen (oik) ja Jyri Lindén perustivat Nordic Business Groupin vuonna 2008 Jyväskyässä.Nordic Busines Group

Jyväskylässä pääkonttoriaan pitävä Nordic Business Group on alkuvaikeuksien jälkeen nostanut Nordic Business Forumin maailman business-tapahtumien kärkeen. Jyväskylän Paviljongin käytyä ahtaaksi, Forum siirtyi Helsingin Messukeskukseen ja on kasvanut vuosi vuodelta.

Ensimmäisessä Jyväskylän Forumissa vuonna 2010 oli mukana noin 700 osallistujaa. Viime vuonna Helsingin Messukeskukseen kokoontui 7 500 vierasta ja tapahtuman livestriimiä seurasi 15 000 katsojaa.

Palkinnosta tuli upeat fiilikset.

Jyri Lindén

Yrittäjäpalkinnon valintaraadin mukaan Nordic Business Group on palveluja tuottava kansainvälinen kasvuyritys ja erilainen kuin perinteisesti maakunnallisia yrittäjäpalkintoja saaneet yritykset. Yritys saattaa yhteen erilaisia toimijoita ja yrittäjiä ainutlaatuisella tavalla.

Tavoitteena olla maailman suurin

Nordic Business Forumilla on tiukka tavoite olla vuonna 2021 maailman suurin businessfoorumi. Kunnianhimoiseen tavoitteeseen ei moni alunperin uskonut. Valintaraadin mukaan kaksi opiskelijaa näytti maailmalle, että kaikki on mahdollista.

NBF on laajentunut Suomesta myös naapurimaihin. Norjassa, Oslossa Forum järjestetään maanantaina 22. tammikuuta. Ruotsin Forum Tukholmassa on vuorossa heti perään keskiviikkona 24. tammikuuta.

Keski-Suomessa te yrittäjät olette hiukan halukkaampia kasvuun.

Jyrki Mäkynen

Norjan ja Ruotsin Forumeiden takia Nordic Business Groupin perustajat Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen eivät päässeet Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaan palkintoa pokkaamaan, vaan välittivät kiitoksensa Oslosta videon välityksellä.

– Palkinnosta tuli upeat fiilikset. Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto on todella merkittävä tunnustus ja on kunnia päästä osaksi palkinnon saaneiden yritysten joukkoa, kiitteli Lindén.

Syyskuiseen 2018 Nordic Business Forumiin Helsinkiin on kiinnitetty puhujiksi muun muassa Andrew McAfee, Lindsey Vonn ja Marcus Buckingham.

"Menetetty vuosikymmen on ollut pitkä ja raskas"

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa juhlapuhujana. Suomen Yrittäjien tervehdyksen toi puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

– Syksyn Pk-yritysbarometrissa vähän alle puolet vastaajista kertoi hakevansa kasvua joko mahdollisuuksien mukaan tai voimakkaasti - siis vain alle puolet. Täällä Keski-Suomessa te yrittäjät olette hiukan halukkaampia kasvuun kuin koko maan yrittäjät. Kasvun maakunta –otsikolle on kova faktapohja, kehui Mäkynen.

Mäkysen mukaan on hyvä, että kasvuun on päästy ja että se hallitsee otsikoita.

– Tuo menetetty vuosikymmen on ollut pitkä ja raskas, ja toivottavasti se on myös opettanut meille jotain.

Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen kukitti Jyväskylän Vuoden Yrittäjä -palkinnon saaneen Pelimatkat Sports Travelin toimitusjohtajan Jaakko Kemilän.
Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen kukitti Jyväskylän Vuoden Yrittäjä -palkinnon saaneen Pelimatkat Sports Travelin toimitusjohtajan Jaakko Kemilän.Jyväskylän Yrittäjät ry

Jyväskylän Vuoden yrittäjällä toimisto Barcelonassa

Jyväskylän Vuoden 2017 Yrittäjäpalkinto myönnettiin Jaakko ja Sampo Kemilälle ja heidän yritykselleen Pelimatkat Sports Travel. Jaakon isä perusti yrityksen 1990-luvun lopulla ja on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa. Veljeksiä Jaakkoa ja Sampoa yrityksessä täydentää kolmas veli Kalle.

Pelimatkojen liikeidea on juniorijoukkueiden turnaus- ja leirimatkatkojen järjestäminen. Lisäksi se toteuttaa yritys- ja fanimatkoja eri puolille maailmaa.

Minä olen monta vuosikymmentä tätä työtä tehnyt.

Pentti Raitio

Yrityksen palveluita käyttää vuosittain yli 200 joukkuetta. Asiakkaiksi on tullut myös ulkomaisia joukkueita. Niinpä yrityksellä on toimisto myös Barcelonassa, jota pyörittää Sampo Kemilä.

– Tunnin matkan päässä Barcelonasta sijaitsee Euroopan paras jalkapallon harjoituskeskus, joka kiinnostaa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin asiakkaitamme, Jaakko Kemilä kiteyttää.

Suomen naapurimaiden lisäksi Kemilät järjestävät pohjoisamerikkalaisten jääkiekkojunnujen pelimatkoja etenkin Suomeen ja Ruotsiin sekä eri maista tulevien jalkapallojoukkueiden matkoja ympäri Eurooppaa. Pohjois-Amerikassa asiakkaana ovat esimerkiksi NHL-seura Colorado Avalanchen juniorit.

Ensi kertaa palkinto yksinyrittäjälle

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa jaettiin ensimmäistä kertaa myös Yksinyrittäjäpalkinto. Se myönnettiin Pentin Leipä Oy:n Pentti Raitiolle. Pitkän uran Kannonkoskella tehnyt Pentti on tuttu näky Kannonkosken lisäksi myös Viitasaaren torilla.

– Minä olen monta vuosikymmentä tätä työtä tehnyt ja tämä on nyt ensimmäinen palkinto, minkä olen saanut. Kannonkoskelaiset ja viitasaarelaiset saavat nauttia leivistä ja leivonnaisista niin pitkään, kuin vaan jaksaa leipoa, lupaa reilusti jo eläkeikään ehtinyt Raitio.

Valintaraati arvostaa Raition sitkeyttä ja halua yrittäjyyteen sekä kehuu Pentin tuotteista ruisleipää ja perunarieskaa.

Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa palkittiin Pelimatkat Sports Travelin lisäksi viisi Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten vuoden yrittäjää.

 • Hankasalmi: Kaisa, Eero, Matti ja Katariina Siikki, Uusikartanon Turvetyö Ky
 • Jyvässeutu: Tapani Kauppinen ja Jouni Hakkarainen, Keski-Suomen Vahinkopalvelut Oy
 • Laukaa: Tommi, Joona ja Eetu Ahonen, Ahosen Eristys- ja Rakennuspalvelu Oy
 • Muurame: Laura Aineslahti ja Tiina Koivulahti, Recenart Oy
 • Petäjävesi: Juhani Rientonen ja Heimo Savolainen, Mecamiehet Oy

Arja Korisevalle Toivakan Yrittäjäpalkinto

Moni Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys oli järjestänyt oman yrittäjäjuhlan jo aiemmin ja jakanut palkinnot. Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa nämä yritykset noteerattiin vielä kukittamalla.

Arja Koriseva tunnustaa olevansa ihan hillitön penkkiurheilija.
Arja Koriseva palkittiin Vuoden Yrittäjänä ToivakassaArvo Vuorela / Yle
 • Joutsa: Pirjo Pölkki, PP-Profit Ky
 • Jämsä: Samuli Tenkanen ja Valtteri Tenkanen, Jämsän Huvilarakentajat Oy
 • Jämsänkoski: Päivi Nieminen, Hierontakulma Päivi Nieminen
 • Kannonkoski: Mirva Kolehmainen ja Ismo Vesterinen, Kuljetusliike Kissa Vieköön
 • Karstula: Timo ja Maija Reini, Autohuolto T & M Reini Oy
 • Keurusseutu: Sakari Kouhia, SK Lisäapu Oy
 • Kinnula: Manu ja Leena Tillgren, Tillgren Lines Oy
 • Kivijärvi: Timo Manninen, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy
 • Konnevesi: Sirkku Vatanen-Jäntti, Kukkakauppa Kimppu Ky
 • Korpilahti: Harri ja Taina Suokas, Lavettikuljetus Harri Suokas Ky
 • Kuhmoinen: Heikki Sihto, Huolto-Heikki
 • Kyyjärvi: Urpo Ojala ja Teija Poikonen, POP Pankki Kyyjärvi
 • Leivonmäki: Henry Laitinen, Koneurakointi Henry Laitinen Oy
 • Pihtipudas: Sirpa Wallenius, Pihtiputaan apteekki
 • Saarijärvi: Timo Vessari ja Jukka Tunturi, StarCruise Oy
 • Toivakka: Arja Koriseva-Karmala, Arja Koriseva Oy
 • Uurainen: Tuomo Turunen ja Tommi Turunen, Jyväskylän Keskusantenni Oy
 • Viitasaari: Mervi Rihto, Viitasaaren Kirjakauppa
 • Äänekoski: Markku Väisänen, MT. Väisänen Oy
Mervi Rihto pyörittää Viitasaaren Kirjakauppaa.
Mervi Rihto ja Viitasaaren Kirjakauppa palkittiin Viitasaaren Vuoden Yrittäjänä.Riika Raitio / Yle