Kabulin hotellihyökkäyksessä useita uhreja – piiritystilanne ohi

Asemiehet hyökkäsivät ulkomaalaisten suosimaan hotelliin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa illalla paikallista aikaa. Hyökkäyksessä kuoli useita ihmisiä. Myös neljän hyökkääjän kerrotaan kuolleen.

Afganistan
Rakennuksessa syttyi myös tulipalo hyökkäyksen aikana.
Rakennuksessa syttyi myös tulipalo hyökkäyksen aikana.EPA-EFE / JAWAD JALALI

Kabulissa sijaitsevaan hotelli Intercontinentaliin tehdyssä hyökkäyksessä kuoli useita.

Ministeriön edustaja Najib Danish kertoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että hyökkäyksessä kuoli ainakin kuusi. Myös haavoittuneita on ainakin kuusi.

Ilmeisesti neljän miehen joukko hyökkäsi Intercontinental-hotelliin kello yhdeksän maissa illalla paikallista aikaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan piiritystilanne laukesi 12 tunnin jälkeen. Asemiehet kävivät taistelua turvallisuusjoukkojen kanssa mm. käsikranaateilla.

Turvallisuusjoukot tappoivat hyökkääjistä kaksi hotellin ensimmäisessä kerroksessa ja siirtyivät sitten ylempiin kerroksiin. AFP kertoi myöhemmin, että kaikkinensa piiritystilanteessa neljä hyökkääjää sai surmansa.

Asemiehet ottivat panttivankeja ja ampuivat kohti hotellivieraita ja henkilökuntaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan piiritystilanteessa vapautettiin 100 panttivankia, joista 16 oli ulkomaalaisia. Osa vieraista ja henkilökunnasta pääsi pakenemaan. Paenneiden joukossa oli hotellinjohtaja Ahmad Haris Nayab, joka kertoo hyökkääjien päässeen sisään keittiön kautta.

Yhteensä 153 ihmistä pelastettiin hyökkäyksen yhteydessä. 40 heistä oli ulkomaalaisia.

Rakennuksessa syttyi myös tulipalo hyökkäyksen aikana.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Afganistanin hallitusta vastaan sotaa käyvä Taliban-liike on ilmoittanut olevansa hotellihyökkäyksen takana.

Vähän matkaa Kabulin ulkopuolella sijaitsevaan hotelliin on hyökätty aiemminkin, vuonna 2011. Tuolloin 21 ihmistä kuoli itsemurhaiskussa. Hotellia on silti pidetty hyvin vartioituna ja ulkomaalaiset vieraat suosivat sitä.

Juttua täydennetty tuoreilla tiedoilla kello 11.11.

Lähteet: Reuters, AFP