1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyrian sisällissota

Turkki iski Syyriaan voimalla – kymmenen kuollut hyökkäyksessä

Turkki sanoo pommittaneensa lauantaina Syyriassa yli sataa kohdetta.

Syyrian sisällissota
Turkin tukemia syyrialaisjoukkoja pohjois-Aleppossa 20. tammikuuta.
Turkin tukemia syyrialaisjoukkoja pohjois-Aleppossa 20. tammikuuta.Nazeer Al-Khatib / AFP

Turkin armeija kertoo iskeneensä lauantaina kaikkiaan 108 kohteeseen Syyriassa. Armeija sanoo tuhonneensa joitakin terroristijärjestö Isisin kohteita. Lauantain iskuissa oli mukana yli 70 lentokonetta.

Turkin pääministeri Binali Yildrim pitää operaatiota tähän mennessä onnistuneena.

– Alueen pehmittäminen tykistötulella on käynnissä. Ensimmäisen vaiheen suorittivat ilmavoimat ja lähes kaikki kohteet tuhottiin, sanoi pääministeri.

Hyökkäyksessä raportoidaan kuolleen kymmenen ihmistä. Turkki sanoo uhrien olevan kurditaistelijoita, mutta kurdien YPG-joukkojen edustajan mukaan uhrien joukossa on siivilejä ja myös yksi lapsi.

Turkin armeija aloitti hyökkäyksen Syyrian pohjoisosassa kurdien YPG-joukkojen hallitsemalle alueelle avaten uuden rintaman Syyrian sodassa.

Turkin mukaan sen operaatio on suunnattu kurdijoukkoja ja Isisiä vastaan. Presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut kitkevänsä Syyriasta "terrorismin pesäkkeet" tarkoittaen kurdijoukkoja.

Turkin pääministeri sanoo maan armeijan jatkavan sunnuntaina operaatiotaan Syyriassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Turkin hyökkäys on aiheuttanut reaktioita sunnuntaina. Uutistoimisto kertoo, että neljä Syyrian YPG-joukkojen rakettia osui etelä-Turkkiin aikaisin sunnuntaiaamuna. Raketit eivät aiheuttaneett kuolonuhreja.

Sunnuntaina Turkki kertoi, että sen maavoimat ovat edenneet yli rajan Syyrian Afriniin. Uutistoimisto Reutersin mukaan Syyrian YPG-joukot ovat kuitenkin kiistäneet väitteen.

Juttua täydennetty kello 11.23 lisätty juttuun tuoreet tiedot.

_Juttua korjattu kello 10.59: Syyrian YPG-joukot ampuivat raketteja, ei ohjuksia. _

Lähteet: Reuters - AFP

Lue seuraavaksi