Hyppää sisältöön

Maatalouteen Slush-huumaa – tukipolitiikka joustavammaksi

Ylen Kova talous -haastattelussa vieraillut MTK:n maaseutunuoiten puheenjohtaja Jarno Tuominen esittää verovapaata talletusta satovahinkojen korvaamiseksi.

Kova talous
Kova talous

Monet viljelijät joutuivat pettymään pahasti viime vuonna. Sato jäi monin paikoin heikoimmaksi seitsemään vuoteen.

Epävarmuutta viljelijöiden keskuudessa lisää sekin, että Suomessa luovuttiin valtiovetoisesta satovahinkojen korvausjärjestelmästä parisen vuotta sitten.

Verovapaa talletus satovahinkojen korvaamiseksi

Ylen Kova talous -haastattelussa vieraillut MTK:n maaseutunuoiten puheenjohtaja Jarno Tuominen esittää verovapaata talletusta satovahinkojen kotjaamiseksi.

– Olisi pankkitili, johon voisi kerätä rahaa pahanpäivän varalle, ja tämä pahanpäivän vara olisi verovapaata. Toivoisin, että jotain tällaista alettaisiin poliittisella rintamalla miettiä, ettei meidän ei tarvitsisi aina ottaa valtiota tai vakuutusyhtiötä mukaan hätiin.

Monissa Suomen kilpailijamaissa satovahinkoihin varaudutaan viljelijöiden itse ottamilla vakuutuksilla.

Startup-rahoitusta maatiloille

Tuominen toivoo maatalouteen myös uusia Startup yrityksiä. Hänen mukaansa maatalous on nykyään niin monimuotoista, että innovaatioita voisi löytyä hyvinkin laajalta sektorilta.

– Esimerkiksi muovipusseja korvaavista aineksista, kuitutekniikasta tai paikkatietojärjestelmistä, Tuominen sanoo.

MTK:n maaseutunuorten puheenjohtajan Jarno Tuomisen mukaan Suomen ehdoton valtti on puhdas luonto.

– Ajatus alan Slush -huumasta kuulostaa todella hyvältä.

Slush on kansainvälinen vuodesta 2008 järjestetty teknologia- ja kasvuyritystapahtuma, joka järjestetään vuosittain Helsingissä. Vuodesta 2014 lähtien tapahtumapaikkana on toiminut Messukeskus.

Slushin tavoitteena on saattaa yhteen kansainvälisiä kasvuyrityksiä, sijoittajia ja mediaa sekä auttaa yrittäjiä menestymään ja nostamaan yrityksensä maailman parhaaksi valitsemallaan toimialalla.

.
.