Kouvolan Pallonlyöjät joutuu ottamaan lainaa — hallituksen jäsenet takaajiksi

Verohallinnon perimä 46 000 euroa on seuran mukaan maksettava ensi viikon loppuun mennessä.

Kouvolan Pallonlyöjät
Pesäpallo yleiskuva
Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjät joutuu konkurssin välttääkseen ottamaan lyhytaikaisen lainan, jonka seuran hallituksen jäsenet takaavat.

Verottaja jätti viime viikolla torstaina konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen, koska seura on jättänyt tilittämättä ennakonpidätyksiä noin 46 000 euroa.

Puheenjohtaja Jyrki Hyttisen mukaan Kouvolan Pallonlyöjillä on ensi viikon loppuun aikaa maksaa verovelka. Asiasta on neuvoteltu Verohallinnon kanssa.

Lainatarpeen pienentämiseksi seura on alkanut myydä aktiivisesti kausikortteja sekä ennakkolippuja kauden avauspeliin. Lisäksi seura etsii uusia yhteistyökumppaneita sponsoreiksi.

Hyttisen mukaan seuralle on tiedossa lähiaikoina myös tuloja, jotka helpottavat kassavirtaa.

— Kouvolan kaupungin 73 000 euron avustus on nostettavissa helmikuussa ja ensi kesän suuren Tenavaleirin ensimmäiset maksut tuloutuvat seuralle maaliskuussa. Odotamme lisäksi Kaakkois-Suomen ely-keskukselta päätöstä kolmivuotisen Kyläpesis-hankkeen viimeisen vuoden rahoituksesta. Se summa on noin 27 000 euroa, puheenjohtaja Jyrki Hyttinen toteaa.

Kouvolan kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Kouvolan kaupungin Kouvolan Pallonlyöjille myöntämää avustusta ei voida maksaa, ennen kuin seura on maksanut verovelat.

Hyttinen painottaa, että Kouvolan Pallonlyöjien kuluvan vuoden budjetti on laadittu 70 000 euroa ylijäämäiseksi. Sen lisäksi pelitoiminnan tulot on hänen mukaansa arvioitu varovaisesti.

— Näillä perusteilla uskomme, että verovelka on hoidettavissa ja seuran talous voidaan saada tasapainoon.

23.1. kello 10.45 juttuun lisätty Kouvolan kaupunginhallituksen päätös maanantailta 22.1.