Sodankylän kunta sai nuhteet yksityisten tietojen julkistamisesta

Sodankylän kunta julkisti yksityishenkilön terveystietoja vastoin lakia, ja sitten poisti koko pykälän julkisesta pöytäkirjasta.

Sodankylä
Sodankylä
Sodankylän kunta

SodankyläLapin aluehallintovirasto on huomauttanut Sodankylän kuntaa siitä, että kunta on rikkonut lakia asiakirjojen julkisuudesta. Sodankylän kunnanhallitus julkisti lokakuussa 2016 pöytäkirjassaan tietoja, joissa kävi ilmi kunnan työntekijän terveydentilaan liittyviä yksityiskohtia.

Tiedot ehtivät olla kunnan nettisivuilla yli vuoden ajan ennen kuin ne poistettiin sieltä. Asiasta valitti sodankyläläinen entinen kunnanvaltuutettu Pentti Rytisalo.

Aluehallintoviraston mukaan Sodankylän kunnanhallitus teki toisenkin virheen saman pykälän kohdalla, kun se kertoi, ettei asiasta voisi tehdä valitusta.

Tämän jutun kirjoitushetkellä koko kyseinen pykälä on poistettu Sodankylän kunnan julkisesta kokouspöytäkirjasta (siirryt toiseen palveluun). Sekään ei ole laillinen käytäntö: salassa pidettävää tietoa sisältävistä päätöksistäkin tulee julkisuuslain mukaan tuoda esille kaikki sellainen tieto, joka ei vaaranna ei-julkisten tietojen pysymistä salassa.