1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle

Ylen aluetoiminta uudistuu – yhteisiä iltapäivälähetyksiä ja lisää toimittajia kentällä

Yle aloittaa maaliskuun alussa alueelliset radion iltapäivälähetykset Lounais- ja Kaakkois-Suomessa. Pilottien kokemusten perusteella päätetään Ylen aluetoiminnan kehittämisestä jatkossa.

Yle
Kenttätiimmi Mikko savolainen ja Anne Laine
Ylen kenttätiimit näkyvät entistä tehokkaammin siellä, missä tapahtuu.Kare Lehtonen/Yle

Ylen suomenkielinen aluetoiminta uudistuu merkittävästi kahden vuoden aikana. Uutta toimintatapaa pilotoidaan maalis-toukokuussa Kaakkois-Suomen ja Lounais-Suomen toimituksissa.

Yle siirtää toimittajia ja kuvaajia yhä enemmän kenttätyöhön eli ihmisten pariin. Uudistus koskee televisiota, radiota ja verkkoa. Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko kertoo, että tavoitteena on tarjota aiempaa vaikuttavampaa sisältöä.

– Entistä liikkuvammat toimittajat tuottavat sekä maakunnallista että valtakunnallista sisältöä kattavasti kaikkialta Suomesta, sanoo Jyri Kataja-Rahko.

Yhteiset iltapäivälähetykset alkavat

Lounais-Suomessa ja Kaakkois-Suomessa aloitetaan maaliskuun alussa alueelliset iltapäivälähetykset radiossa. Yle Turku ja ja Yle Pori tekevät yhteisen lähetyksen. Samoin Yle Lappeenranta ja Yle Kotka tekevät yhteistä iltapäivälähetystä.

Radion aamulähetykset ja aina puolelta kuultavat uutiset jatkavat maakunnallisina entiseen tapaan.

– Alueellinen iltapäivä sisältää mielenkiintoisimmat ja ajankohtaisimmat uutiset ja puheenaiheet. Maakunnallisissa aamuissa keskitymme entistä enemmän täysin paikallisiin asioihin ja ilmiöihin, sanoo Kataja-Rahko.

Uudesta toimintatavasta kerätään palautetta ja sen perusteella jatketaan aluetoiminnan kehittämistä.

Lue seuraavaksi