Britannian hovissa rakkautta ilmassa: Nyt kihlautui prinsessa Eugenie

Britanniassa vietetään tänä vuonna jo kaksia kuninkaallisia häitä. Prinssi Harryn toukokuisten häiden jälkeen brittihovi kokoontuu syksyllä Harryn serkun, prinsessa Eugenien rakkauden juhlaan.

Britannian kuninkaallinen perhe
Kihlaparin käsistä lähikuva. Eugenien sormus säteilee kilpaa morsiamen hymyn kanssa.
Prinsessa Eugenie ja hänen pitkäaikainen poikaystävänsä Jack Brooksbank aikovat solmia avioliiton syksyllä. Kuvassa Eugenien kihlasormus, jossa on Padparadscha-safiiri.Epa-Efe/Jonathan Brady

Buckinghamin palatsi ilmoitti maanantaina prinsessa Eugenien ja hänen pitkäaikaisen poikaystävänsä Jack Brooksbankin kihlautumisesta.

27-vuotias Eugenie ja hänen 29-vuotias sulhasensa kihlautuivat Nicaraguassa aiemmin tammikuussa. Pariskunta avioituu ensi syksynä Pyhän Yrjön kappelissa, Windsorin linnassa.

Kuvassa onnellinen pari seisoo vastakkain ja katsoo nauraen kameraan.
Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank.Epa-Efe/Jonathan Brady

Pari kertoi maanantai-iltana Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että kosinta oli täydellinen hetki.

Sulhanen kuvaili, kuinka hän polvistui kosimaan rakastettuaan tulivuoren äärellä, lintujen liihottaessa järven yllä auringonlaskussa. Prinsessa Eugenien mukaan kosinta tuli täytenä yllätyksenä ja hän kertoi purskahtaneensa onnenkyyneliin.

Prinsessa esitteli sormustaan kihlajaishaastattelussa. Sormuksen suurikokoisen timanttirykelmän sisällä loistaa punertava Padparadscha-safiiri.

Eugenie ja yökerhon omistaja Jack Brooksbank tapasivat seitsemän vuotta sitten laskettelumatkalla Sveitsissä.

Prinsessa Eugenie on kuningatar Elisabetin keskimmäisen pojan, Yorkin herttua Andrew`n ja tämän entisen vaimon, Yorkin herttuatar Sarahin nuorempi tytär. Eugenien sisko on 29-vuotias prinsessa Beatrice.

Eugenie työskentelee hyväntekeväisyystöiden lisäksi lontoolaisen taidegallerian apulaisjohtajana ja Jack on yökerhon omistaja ja tapahtumajärjestäjä.

Vihkimisen tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu julkisuuteen, mutta sen kerrotaan tapahtuvan syksyllä Pyhän Yrjön kappelissa, Windsorin linnassa. Kappelissa on tänä vuonna juhlijoita, kun toukokuussa kuninkaallinen perhe kokoontuu Eugenien serkun, prinssi Harryn ja Meghan Marklen vihkimistilaisuuteen.