Lumi pitää vesileikeistä, Pyry nauttii kiipeilystä ja ruuasta – katso pandahoitajan ensimmäiset videot Ähtäristä

Pian viikon Suomessa olleet Pyry ja Lumi ovat kotiutuneet hyvin Ähtärin eläinpuistoon. Pandahoitaja Anna Palmrothin kuvaamalla videolla näkyy niiden ensimmäinen aamu uudessa kodissaan.

pandat
Pandat Pyry ja Lumi ovat alkaneet kotiutua Ähtäriin.
Bambua menee ja vesileikit kiinnostavat. Katso pandojen olohuoneeseen.

Viime torstaina Suomeen saapuneet Pyry ja Lumi ovat pandahoitaja Anna Palmrothin mukaan kotiutuneet hyvin Ähtärin eläinpuistoon. Ne ovat tutustuneet uuteen ympäristöönsä uteliaasti alusta lähtien.

Pian viikon Ähtärissä ollut Pyry nauttii hoitajansa mukaan telineillä kiipeilystä ja syö bambua parikymmentä kiloa päivässä. Pandakakkukin maistuu.

– Kovasti saa leipoa, Palmroth toteaa Ähtäri Zoon tiedotteessa.

Myös Lumi viihtyy Palmrothin mukaan uudessa ympäristössään. Vaikka se lepäilee hieman enemmän kuin Pyry, se viihtyy leikkimässä vesipurolla ja -altaalla.

"Kaikki sujuu suunnitelmien mukaan"

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Kari Vainio ei ole päässyt itse näkemään karanteenissa olevia pandoja. Hän tietää kuitenkin pandanhoitajien kertoman perusteella, että toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin.

– En pääse päivittäin kuin kuulumisia kuulemaan, mutta kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja pandat voi hyvin, Vainio kehaisee.

– Bambuja tuli juuri lisäkuorma. Hyvin tuntuu maittavan.

Pandojen tulojuhlaan osallistui arviolta 2500 ähtäriläistä. Vainio on vaikuttunut ihmisten vastaanotosta.

– Se on osoitus siitä, että vieraat on otettu hyvin vastaan.

Pandat pääsevät karanteeniajan jälkeen ulos ensimmäistä kertaa 17. helmikuuta, kun Pandalan ovet aukeavat myös yleisölle. Lipunmyynti niitä katsomaan on käynnissä ja tilaa on vielä.

– Suomessa ei ole totuttu ostamaan ennakkoon lippuja eläinpuistoon. Mietitään, milloin tullaan ja ostetaan liput viime hetkellä, Vainio pohtii.

Eläinpuistossa Pyryn ja Lumin kotiuttaminen jatkuu suomalaisten ja kiinalaisten hoitajien toimesta. Niiden ulkotarhoja viimeistellään vielä kiireellä avajaispäivää varten. Myös tulevat viralliset Pandalan avajaiset työllistävät eläinpuiston väkeä.

Lue lisää:

Jättiläispandat tutustuvat uteliaasti uuteen kotiinsa – "Uni maittaa ja bambu maistuu"

Katso ja lue pandapäivän parhaat palat - Yle seurasi hetki hetkeltä