Hyppää sisältöön

Tampereen, Satakunnan ja Seinäjoen korkeakoulut selvittävät yhdistymistä

Tampereen korkeakoulut sekä Seinäjoen ja Satakunnan ammattikorkeakoulut selvittävät kevään aikana yhteistyön tiivistämisen ja jopa yhdistymisen edellytyksiä.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Satakunnan, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakoulut selvittävät yhteistyön voimakkaan tiivistämisen ja jopa fuusion edellytyksiä kevään aikana.

Tampereen ammattikorkeakoulu yhdistyy ensi vuonna Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa, joten Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut saattavat muuttua osaksi tätä suurta fuusiokorkeakoulua. Myös muut yhteistyömahdollisuudet ovat auki.

Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila (kok.) sanoo, että erilaisiin yhteistyömalleihin suhtaudutaan avoimesti. Yhteistyö voi johtaa myös tiettyjen alojen koulutuksen vähenemiseen alueellisissa ammattikorkeakouluissa, mutta toisaalta alueilla saatetaan pystyä keskittymään aiempaa selvemmin joihinkin tiettyihin koulutusaloihin.

Seuraavia askelmerkkejä päästään hiomaan selvityksen valmistuttua kevään jälkeen.

Tampereella ollaan avoimin mielin

Tampereen ammattikorkeakoulusta selvitystyöhön lähtee mukaan todennäköisesti rehtori Markku Lahtinen. Lahtisen mukaan kaikkia yhteistyövaihtoehtoja katsotaan avoimin mielin.

Kevään aikana selvitetään niin omistajien mielipiteet kuin yhteistyömahdollisuudet. Vasta sen jälkeen voidaan tarkentaa esimerkiksi aikatauluja.

TAMK:ssa ollaan Lahtisen mukaan kiinnostuneita tiiviimmästä yhteistyöstä työ- ja elinkeinoalan kanssa tehtävissä hankkeissa. Jo nyt yhteistyötä tehdään jonkin verran.