Elina Paasonen journalistiikan vierailijaprofessoriksi

Aamulehden uutispäällikkö Elina Paasosen valinnassa painoi hänen kokemuksensa verkkojournalismin uusista kerrontakeinoista ja niiden toteutuksesta.

Elina Paasonen on seuraava journalistiikan vierailuprofessori Tampereella. Kuva: Eriika Ahopelto / Aamulehti

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi on valittu uutispäällikkö Elina Paasonen. 37-vuotias Paasonen aloittaa 11 kuukauden mittaisen pestinsä elokuun alussa.

– Elina Paasosella on juuri sellaista käytännön kokemusta verkkojournalismin uusista kerrontakeinoista ja niiden toteutuksesta, jota tällä kertaa erityisesti toivottiin. Tällaista on esimerkiksi hänen toimintansa nykyisessä tehtävässään ns. siltajournalistina, joka tuo yhteen journalistit ja tekijät, arvioi professorin valintaa valmistellut työryhmä yliopiston tiedotteessa.

Elina Paasonen on työskennellyt Aamulehdessä toimittajana ja uutispäällikkönä vuodesta 2007 alkaen. Tällä hetkellä hän toimii digitaalisen kerronnan uutispäällikkönä.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Pullinen.