Porin kävelykatu laajenee – poliitikot hyväksyivät esityksen

Porin tekninen lautakunta on hyväksynyt ehdotuksen kävelykadun laajentamisesta kesällä 2018.

Pori
Torin terassi keväällä.
Kävelykatu laajenee Porissa.Jari Pelkonen / Yle

Porin kävelykatu laajenee. Tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina kokouksessaan esityksen, jonka mukaan osa Antinkadusta ja Gallen-Kallelankadusta suljetaan autoliikenteeltä yli kuukauden ajaksi ensi kesänä.

Kokeilua ovat toivoneet alueen ravintolayrittäjät. Sen sijaan torikauppiaat ovat arvostelleet muutosta, koska pelkäävät kävelykadun laajentamisen karkottavan autolla torille saapuvia asiakkaita.

Lautakunta päätti kokouksessaan, että Etelä- ja Pohjoiskauppatorille tulee kiekkoparkkipaikkoja. Myös Kauppatorin myyntiaika pitenee ilman lisämaksua. Tämä miellyttänee torikauppiaita.

Bussiliikenne siirtyy

Käytännössä Antinkatu suljetaan autoliikenteeltä välillä Pohjoiskauppatori–Valtakatu ja Gallen-Kallelankatu Kauppatorilta länteen puoleenväliin ensimmäistä korttelia 4. heinäkuuta alkaen yli kuukaudeksi.

Kokeilun aikana Porissa järjestetään jazz-festivaalien ja SuomiAreenan lisäksi asuntomessut. SuomiAreena-viikolla suljettavat osuudet laajenevat entisestään ja lähes koko torin ympäristö on suljettu autoliikenteeltä.

Torin bussiliikenne kulkee kävelykadun laajennuksen ajan Antinkadun sijasta Pohjoiskauppatorin kautta. Ennakkoarvioiden mukaan tämä voi lisätä jonkin verran liikenneonnettomuuksien riskiä Pohjoiskauppatorilla.

Kävelykatukokeilun vaikutuksia arvioidaan syksyllä.