Kela: Äitiyspakkauksen kahdessa bodyssa mahdollisesti irtoavia neppareita – Tarkastettava tukehtumisvaaran takia

Harmaa-valkoraidallisen sekä aakkoskuvioisen bodyn nepparit voivat irrota, Kela varoittaa.

Kuva: Kela

Vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on kaksi bodya, joiden nepparit saattavat irrota, Kela varoittaa (siirryt toiseen palveluun).

Kela pyytää kaikkia äitiyspakkauksen saaneita tarkistamaan harmaa-valkoraidallisen bodyn ja aakkosbodyn nepparikiinnityksen.

Tarkistus tehdään ensimmäisen pesun jälkeen. Jos nepparit irtoavat, tuote pitää poistaa heti käytöstä, Kela sanoo. Pienet irtoavat osat voivat aiheuttaa lapsille tukehtumisvaaran.

Paksun sauman vuoksi bodyjen nepparit eivät ole kiinnittyneet kankaaseen riittävän tiukasti ja saattavat irrota, Kela kertoo. 

Uusi tuote viallisen tilalle

Vaikka vika ei ole ilmennyt kaikissa kyseisissä bodyissa, bodyt on silti syytä tarkistaa, Kela neuvoo. Heti kun ongelma huomattiin, neppareiden ompelutekniikkaa muutettiin. Kela kertoo selvittävänsä asiaa tuotteiden toimittajan kanssa.

Viallisen tuotteen tilalle saa uuden ottamalla yhteyttä Logistikas Hankinta Oy:hyn, Kela neuvoo.

Äitiyspakkauksia jaetaan vuosittain noin 35 000. Niissä on Kelan mukaan yhteensä yli kaksi miljoonaa tuotetta.

– Koska tuotteita on todella paljon, joukosta voi valitettavasti löytyä joitakin viallisia tuotteita. Tuotteiden turvallisuus on Kelalle tärkeä asia, ja reklamaatioihin suhtaudutaan erittäin vakavasti, etuuspäällikkö Johanna Aholainen sanoo tiedotteessa.