Jälleen asuntomurtojen sarja Etelä-Suomessa: vangittuna jo 11 epäiltyä

Asuntomurrot ovat tapahtuneet syksyn ja talven aikana pääkaupunkiseudulla, Hämeessä sekä Lounais-Suomessa, poliisi kertoo.

Asuntomurto
poliisin hihamerkistä lähikuva
Asuntomurtojen sarja eteläisessä Suomessa jatkuu, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.Miki Wallenius / Yle

Kahdeksan Romanian kansalaista ja kolme Georgian kansalaista on vangittu syksyn ja talven aikana Etelä-Suomessa tapahtuneeseen asuntomurtojen sarjaan liittyen, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Rikoskomisario Mikko Minkkinen sanoo Ylelle, että tutkinnassa on mukana yli kaksikymmentä asuntomurtoa.

Ne ovat kohdistuneet asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin ja tapahtuneet Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen lisäksi muidenkin pääkaupunkiseudun poliisilaitosten alueilla, Hämeessä sekä Lounais-Suomessa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Viimeisin asuntomurto tapahtui viime perjantaina Vihdissä, jossa jäi kiinni kolme Romanian kansalaista. Poliisin mukaan heidät on vangittu tänään tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltyinä useisiin asuntomurtoihin.

Tuoreet murrot eivät ole eteläisessä Suomessa ainoita laatuaan: esimerkiksi marraskuussa Itä-Uudenmaan poliisi kertoi, että sen alueella oli tehty viikon sisällä yli kaksikymmentä rikosilmoitusta asuntomurroista. Ilmoituksia oli tullut kaikista poliisin toimialueen kunnista eli Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta, Mäntsälästä, Porvoosta, Nurmijärveltä, Tuusulasta ja Vantaalta.

Lokakuussa puolestaan uutisoitiin miehestä, jota epäiltiin Etelä-Suomessa peräti yli 60 asuntomurrosta. Epäilty oli Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kotoisin Liettuasta.