Lapissa maan ahkerimmat ennakkoäänestäjät

Lapissa presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella äänesti ennakkoon 61 501 kansalaista eli 43 prosenttia äänioikeutetetuista.

presidentinvaalit
Äänestyslippu
Derrick Frilund / Yle

Lapissa on äänestetty ennakkoon presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella maakunnista ahkerimmin. Lapin äänestysprosentti on 43.

Savukoskella, Pellossa ja Keminmaalla ennakkoon äänesti vähintään puolet äänioikeutetuista. Vähiten Lapin kunnista ennakkoon äänestettiin Kittilässä, Torniossa ja Kolarissa.

Kemijärvellä prosentti on 47,7, Rovaniemellä 44,2, Kemissä 42,3 ja Torniossa 36,2.

Lapissa äänestettiin vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta vilkkaammin. Kuusi vuotta sitten Lapin äänestysprosentti oli vaalien tässä vaiheessa 40,1.

Koko maassa ennakkoon annettiin yli puolitoista miljoonaa ääntä ja äänien määrillä mitattuna kyseessä on kaikkien aikojen ennätys. Koko maan ennakkoäänestysprosentti on 36,1.

Ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.

Jos vaaleissa tulee toinen kierros, alkaa uusi ennakkoäänestys ensi viikon keskiviikkona. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys päättyy tiistaina 6. helmikuuta ja toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 11. helmikuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus