1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääministerin raskaus innoitti uusiseelantilaiset neulomaan

Lastenvaatteet lahjoitetaan aucklandilaiselle sairaalalle.

virkkaus
Jacinda Ardern
Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern suunnittelee pitävänsä kuuden viikon äitiysloman.Marty Melville / AFP

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern, 37, kertoi viime viikolla odottavansa esikoistaan.

Kun uutinen kantautui Heather McCrackenin korviin, häneen iski halu neuloa jotain kesäkuussa syntyväksi odotetulle vauvalle. McCraken kertoi ideastaan sosiaalisessa medissa, ja kohta monet muutkin uusiseelantilaiset päättivät ottaa puikot käteensä. #knitforjacinda-kampanja oli syntynyt.

Pian ensimmäinen McCrackenin neuloma myssy oli valmis.

McCracken kuitenkin järkeili, että pääministerin lapsella tuskin olisi pulaa myssyistä ja nutuista. Niinpä vaatteet päätettiin lahjoittaa Aucklandissa sijaitsevan Middlemoren sairaalan lastenosastolle.

Sairaalalla on erityinen Villa-projekti, jonka avulla pyritään keräämään lapsille lämpimiä vaatteita. Joka talvi sairaalaan joutuu lukuisia lapsia ja vauvoja, joiden flunssa on kehittynyt hoitoa vaativaksi hengitystiesairaudeksi.

Nyt lämmittäviä lahjoituksia on tullut yli äyräiden, kertoo Villa-projektin koordinaattori Diane McEntee.

– Vauva on siunaus, eikö olekin? Kaikki, mitä ihmiset voivat tehdä projektimme eteen Jacindan vauvan nimissä, on loistavaa, McEntee kertoi Radio NZ:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Kampanjan myötä myös uusiseelantilaiset poliitikot ovat päässeet näyttämään käsityötaitojaan. Kansanedustaja Deborah Russell ehti alkuviikosta pyöräyttää pienen turbaanin.

Tänään Russell työstää hattua.

Pääministeri Ardern ei aio kertoa tulevan lapsensa sukupuolta. Yksi syy vaitonaisuudelle on (siirryt toiseen palveluun), ettei hän puolisonsa Clarke Gayfordin kanssa halua tietylle sukupuolelle suunniteltuja vaatteita.

Lastenvaatteita vastaanottavalle sairaalalle käyvät niin punaiset kuin sinisetkin myssyt.

– Nämä perheet tarvitsevat apuamme. Se on niin yksinkertaista, Diane McEntee kertoi Radio NZ:lle.

Lue lisää:

Uuden-Seelannin pääministeri on raskaana, suunnitelmissa kuuden viikon äitiysloma

Artikkelia korjattu 24.1.2018 kello 13:40. Jutussa kirjoitettiin alunperin virkkaamisesta ja virkkuukoukuista. Muutettu neulomiseksi.

Lue seuraavaksi