Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen: En kommentoi tänään irtisanomista

Oikeusministeriö esittää valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista. Hallitus ratkaisee asian huomenna.

Matti Nissinen
Matti Nissinen
Matti NissinenMarkku Pitkänen / Yle

Oikeusministeriö on päätynyt ehdottamaan, että valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen irtisanotaan virastaan. Oikeusministeriö kertoo tiedottessaan, että irtisanomisen taustalla on Nissisen saama virkarikostuomio. Tarkemmat perustelut ministeriö julkaisee huomenna.

Korkein oikeus tuomitsi Nissisen sakkoihin joulukuussa virkavelvollisuuden rikkomisesta. Nissisen katsottiin toimineen esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankinnoissa. Syyttäjälaitos on hankkinut koulutusta työntekijöilleen Nissisen veljen perustamasta yhtiöstä.

Yle tapasi Nissisen viime viikolla. Nissinen sanoi tuolloin, että hän haluaisi jatkaa virassaan. Hän katsoi, että hänellä olisi vielä paljon annettavaa syyttäjälaitokselle, ja hän haluaisi olla kehittämässä syyttäjälaitosta.

Yle keskusteli Nissisen kanssa keskiviikkona aamupäivällä sen jälkeen, kun oikeusministeriö oli ilmoittanut haluavansa irtisanoa Nissisen. Nissinen totesi, ettei halua tänään kommentoida asiaa, koska valtioneuvosto tekee ratkaisun huomenna.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) on luvannut kommentoida Nissisen irtisanomista huomenna sen jälkeen, kun valtioneuvosto on käsitellyt asian.

Lue myös:

Analyysi: Matti saa mennä – Ministeri hylkäsi vanhan soutukaverinsa ja teki helpon ratkaisun

Professori: Esitys valtakunnansyyttäjän irtisanomisesta odotettu ratkaisu

Nyt puhuu valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen: "Olen tuntenut ahdistusta, häpeää, turhautumista, ärtymistä

Valtakunnansyyttäjä kyynelehti oikeudessa - Yle seurasi hetki hetkeltä ennennäkemätöntä oikeudenkäyntiä

KKO:sta historiallinen päätös: Valtakunnansyyttäjälle sakkotuomio virkarikoksesta