1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talviolympialaiset

Hannu Manninen matkaa olympialaisiin jo kuudetta kertaa

Yhdistetyn hiihtäjä Hannu Manninen on valittu talviolympialaisiin jo kuudetta kertaa.

talviolympialaiset
Hannu Manninen
Hannu ManninenTomi Hänninen

LappiSuomen talviolympiajoukkueen urheilijat on julkistettu. Kisakoneeseen nousee mm. yhdistetyn hiihtäjä Hannu Manninen, joka osallistuu talviolympialaisiin nyt jo kuudetta kertaa. Mannisen valmistautuminen huipentuu ensi viikonloppuna.

– Tällä hetkellä tuntuu olo ja tunnelma hyvältä. Vielä olisi yksi viimeistelykisaviikonloppu tulossa Itävallan Seefeldissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Siellä jos kaikki menee hyvin, niin siellä olisi kolme kisaa tarjolla ja se on hyvä valmistava voiikonloppu. Toivottavasti vire ja kunto ovat vielä noususuunnassa, ja siihen ollaan pyritty, että ne ovat parhaimmillaan siellä helmikuun puolenvälin tienoilla.

– Onhan se huikea juttu. Ja vielä kun ajattelee, että edellisistä kisoista on kahdeksan vuotta, kun Sotshin olympialaiset jäi väliin neljä vuotta sitten, niin kyllä ne kisat sijoittuvat aika pitkälle ajanjaksolle. On tässä pitkään on oltu mukana, siitä se ainakin kertoo.

Muita lappilaisia olympiaurheilijoita ovat freestyle-hiihdon slopestylessa Joona Kangas, maastohiihtäjät Martti Jylhä, Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen sekä mäkihyppääjä Andreas Alamommo. Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja on rovaniemeläinen Reijo Jylhä.

Suomen olympiajoukkue voi vielä täydentyä muutamalla urheilijalla. Talviolympiakisat avataan Etelä-Korean Pyeongchangissa 9. päivä helmikuuta.

Lue seuraavaksi