Ensimmäiset Keskon ja Oriolan hyvinvointiketjun myymälät avautuvat – tänä vuonna tulossa 30 liikettä

Hehku-myymälöitä on tarkoitus avata lähivuosina sata eri puolille Suomea.

vähittäiskauppa
Apteekin kosmetiikkatuotteita.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Päivittäistavarakaupasta tunnetun Keskon ja lääketukkuri Oriolan perustaman hyvinvointimyymäläketju Hehkun ensimmäiset myymälät avautuvat. Ensimmäiset liikkeet aukeavat torstaina Helsingin Forumiin sekä Vantaan Koivukylään.

Yrityksen tiedotteen mukaan ketjusta suunnitellaan Suomen suurinta. Tavoitteena on kasvaa koko maan kattavaksi 100 myymälän verkostoksi lähivuosien aikana.

– Tänä vuonna avaamme 30 uutta Hehku-myymälää ja verkkokaupan kautta palvelemme valtakunnallisesti heti alusta alkaen. Hehku.fi:n tavoitteena on kilpailla kansainvälisten kosmetiikkaverkkokauppojen kanssa asiakaspalvelulla, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Mattelmäki.

Kosmetiikan ohella liikkeisiin tulee muun muassa palautumiseen ja liikuntaan liittyviä tuotteita. Tänä vuonna avattaviin liikkeisiin rekrytoidaan noin 200 työntekijää.

Alkujaan ensimmäiset 15 myymälää oli tarkoitus avata jo viime vuonna, mutta avaus on viivästynyt Oriolan tietojärjestelmäongelmien takia.

Keskon ja Oriolan yhteistyön julkistamisen yhtedessä maaliskuussa kerrottiin, että ketju aikoo laajentaa myös apteekkimarkkinoille, jos lainsäädäntö tulee sen sallimaan. Oriolalla on jo yli 300 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa.

*Lue myös analyysi kaupasta maaliskuulta *

Analyysi: Kesko ja Oriola hamuavat myös apteekkeja