Lumimyräkkä ja navakka tuuli katkoneet jonkin verran sähköjä Savon Voiman verkkoalueella – puiden lumikuorma saattaa vielä paikoin kasvaa

Vikoja korjattiin jo keskiviikkona ja aamuyöstä alkaen on ilmaantunut uusia vikapaikkoja. Voimakas tuuli ja lumikuorma ovat katkoneet puita ja oksia sähkölinjojen päälle.

sähkökatkot
Sähkölinja
Toni Pitkänen / Yle

Lumisade ja navakka tuuli ovat aiheuttaneet jonkin verran sähkökatkoja Savon Voiman verkkoalueella. Hetkittäin sähköttömiä asiakkaita oli torstaina aamuyöllä noin 1 500. Aamukuuden jälkeen sähköttömiä talouksia oli noin 250 lähinnä Ylä-Savossa.

Yhtiöllä oli häiriöitä sähkönjakelussa jo keskiviikkona. Syynä häiriöihin on voimakas tuuli, joka on pudotellut lumikuormia puista. Osa puustosta ja oksista on katkeillut sähkölinjoille aiheuttaen vikoja. Tänä aamuna ainakin osa sateesta tulee vielä märkänä lumena ja räntänä. Tämä voi kasvattaa vielä lumikuormaa lumisilla alueilla.

Savon Voima Verkko on varannut urakoitsijoita viankorjaustöihin ja tarpeen vaatiessa aamun valjettua otetaan käyttöön myös helikopteri vianpaikannustehtäviin. Yhtiön käyttökeskuksesta arvioitiin varhain aamulla, että odotettavissa on yksittäisiä uusia vikoja. Suurhäiriötilanteeseen ei kuitenkaan uskota.

Ajantasaisin sähkökatkotilanne löytyy Savon Voima Verkon häiriökartasta. (siirryt toiseen palveluun)