Satojatuhansia litroja vettä pulpunnut maastoon viikon ajan Nousiaisissa – jopa suunnistajat etsivät vuotokohtaa

Mystinen vesivuoto jatkuu Nousiaisissa seitsemättä päivää. Tekninen toimi, asukkaat ja suunnistajat yrittävät paikantaa vuotokohtaa.

Kuva: Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Nousiaisten kunnassa viime viikon perjantaina havaittua vesivuotoa ei ole pystytty vieläkään paikantamaan. Vesivuotoa etsitään jo seitsemättä päivää.

Vettä pulppuaa maastoon satojatuhansia litroja vuorokaudessa. Nyt vuotokohta on viimein pystytty rajaamaan alueelle, joka ulottuu kunnan keskustasta kasitien molemmille puolille.

Tapaus on saanut myös erikoisia piirteitä. Kunta pyysi alkuviikosta jopa suunnistajia apuun paikantamaan vuotokohtaa.

– Ei ole tullut urallani aiemmin tällaista tapausta vastaan, että vuotokohtaa ei ole pystytty löytämään. Pienemmätkin vuodot on ollut aiemmin helpompi löytää, mutta tämä on täysi mysteeri, kertoo Nousiaisten vesihuoltomies Reima Sjöroos.

Etsimistä on hankaloittanut se, että vuoto ei ole noussut näkyvästi pinnalle. Myöskään kiinteistöjen vedenpaineet eivät ole muuttuneet kunnan alueella.

– Noin 300 kuutiota haihtuu koko ajan ilmaan. Sen pitäisi jo jossain näkyä, sanoo vesihuoltomies Sjöroos.

Välillä kunta on myös joutunut keskeyttämään vedenjakelunsa kokonaan. Vajaan 5000 asukkaan kunta on pyytänyt asukkaitaan ilmoittamaan (siirryt toiseen palveluun) mahdollisista vuotokohdista.