Etelä-Karjalassa sähkökatkoja – puuskainen tuuli katkoo oksia

Sähköt ovat katkeilleet Etelä-Karjalassa ainakin Ylämaan, Taipalsaaren ja Savitaipaleen alueilla.

sähkökatkot
Sähkölinja.
Pekka Kauranen / Yle

Puuskaisen tuulen vuoksi Etelä-Karjalassa on sähkökatkoja. Sähköttä on torstaiaamuna ollut reilut 250 Lappeenrannan Energiaverkkojen asiakasta Ylämaan, Taipalsaaren ja Savitaipaleen alueilla. Sähkökatkoja on ollut yli 800 asiakkaalla aamukuuden aikaan.

Lappeenrannan Energian tiedotteessa luvataan, että vikoja korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee ja sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian. Sähkön häiriötilannetta voi seurata Lappeenrannan Energian verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Vikailmoitusnumero kokoaa ongelmatilanteet

Pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartalla eikä kaikista yksittäisistä vioista saada tietoa automaattisesti käyttökeskukseen. Sähkökatkoksesta kannattaa ilmoittaa vikailmoitusnumeroon 020 690 401 (mpm/pvm). VIkailmoitusnumeroon on tärkeää ilmoittaa myös tieltä löytyvistä tai lumen taivuttamista oksista tai poikki olevista tai maasta löytyvistä sähkölinjoista.

Sähköjohtoja ei saa itse raivata vaan kaikista tiedoista tulee ilmoittaa pikaisesti sähkön vikailmoitusnumeroon. Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.