Lumimyräkkä on sotkenut liikennettä – pohjoisen kaukojunat myöhässä

Runsas lumentulo ja tuulen mukana kinostunut lumi ovat haitanneet liikennettä.

Kaukojuna
Auto lumisella tiellä.
Pöllyävä lumi haittaa ajokeliä.Aku Häyrynen / Lehtikuva

Pohjoisen kaukojunat kulkevat myöhässä. Helsingistä Rovaniemelle matkalla oleva yöjuna on myöhässä aikataulustaan tunnin ja Kemijärvelle matkalla oleva yöjuna parikymmentä minuuttia.

Rovaniemeltä Helsinkiin torstaiaamuna lähtenyt kaukojuna on puoli tuntia jäljessä aikataulustaan. Myös Helsingistä Ouluun menevä juna kulkee myöhässä. Finavian nettisivujen mukaan pohjoisen lentoliikenne sujuu kuitenkin aikataulussaan.

Lumikaaos vaikutti Helsinki-Vantaalla

Runsas lumentulo sotki liikennettä keskiviikkona maanteillä, raiteilla ja ilmassa. Lumentulo ja lumen kinostuminen tuulen seurauksena vaikutti esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintaan.

Lentoyhtiö Finnair joutui perumaan sekä kotimaan ja ulkomaan lentoja ja Helsinki-Vantaalla oli torstaipäivän mittaan myös useita viivästyksiä.

Lapissa tapahtui kaksi tieliikenneonnettomuutta, joissa osallisena oli raskas ajoneuvo. Liikenneonnettomuudet tapahtuivat Muoniossa ja Kemijärvellä.

Muoniossa valtatie 21 oli suljettu liikenteeltä keskiviikkoiltana ajoneuvon nostotyön ajan eikä paikalla ollut kiertotietä raskaalle liikenteelle.

Lumentulo jatkuu

Lumentulo jatkuu runsaana vielä torstaina. Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Kemi-Tornioon on satanut viimeisen vuorokauden aikana lunta vedeksi muutettuna noin parikymmentä milliä. Vastaavia määriä lunta on tullut muuallakin länsirannikolla.

Etelä-Suomessa lunta on tullut vedeksi muutettuna noin 15 milliä. Kainuussa ja Koillismaalla lunta on tullut 10–15 milliä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Torniossa on lunta nyt 61 senttiä, Ranualla 77 senttiä ja Kittilässä 98 senttiä.