Michiganin yliopiston johtaja eroaa urheilulääkärin hyväksikäyttöskandaalin jälkeen

Yhdysvaltain olympiakomitea ilmoitti tutkivansa, miten tunnettu lääkäri Larry Nassar pystyi käyttämään urheilijoita seksuaalisesti hyväkseen niin pitkään.

seksuaalirikokset
Urheilulääkäri Larry Nassar oikeudenkäynnissä.
Urheilulääkäri Larry Nassar oikeudenkäynnissä 24. tammikuuta.Rena Laverty / EPA

Michiganin osavaltion yliopiston johtaja Lou Anna Simon irtisanoutuu tehtävästään, kertovat yhdysvaltalaisviestimet. Simon ilmoitti erostaan pian sen jälkeen, kun yliopiston ja Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar tuomittiin hyväksikäytöstä.

Nassaria odottaa 40–175 vuoden vankeustuomio seitsemän tytön ja nuoren naisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän toimi Yhdysvaltain naisvoimistelijoiden lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan. Todistajia oli oikeudenkäynnissä yli 150.

Osavaltion yliopistossa Nassar työskenteli esimerkiksi kahden naisten edustusjoukkueen lääkärinä.

Yliopiston sivuilla julkaistussa erokirjeessään (siirryt toiseen palveluun) Lou Anna Simon totesi olevansa pahoillaan, että "luotettu ja maineikas lääkäri oli todellisuudessa niin julma, julma ihminen, joka aiheutti paljon vahinkoa lääketieteellisen hoidon nimissä".

Tapaus on ravistellut Yhdysvaltain urheilumaailmaa, ja myös maan voimisteluliiton kolme johtohenkilöä on eronnut tehtävistään.

Yhdysvaltain olympiakomitea ilmoitti järjestävänsä ulkopuolisen tutkinnan siitä, miten Nassarin hyväksikäyttö on pystynyt jatkumaan huomaamattomana niin pitkään.

Otsikkoa ja uutista korjattu 30.1. klo 13:55: Lou Anna Simon irtisanoutui Nassarin tuomion jälkeen mutta ei sen vuoksi, kuten alkuperäisessä otsikossa ja uutisen alussa kerrottiin. __Lisäksi yliopiston nimi tarkennettiin Michiganin osavaltion yliopistoksi.

Lisää aiheesta:

"Selviytyneet soturisiskot" näyttivät voimansa – jo yli 120 voimistelijaa todistanut USA:n voimistelujoukkueen lääkäriä vastaan

#MeToo-kampanja levisi urheiluun – voimistelulegendaa syytetään raiskauksesta

Lähteet: Yle, STT, AFP