1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Arctic Lapland Rally

Tunturirallin johto varoittaa kuskeja: Ennakkotutustumisessa ajettu törkeää ylinopeutta, puutumme asiaan

Arctic Lapland Rally -kilpailun johtaja Jorma Poikajärvi sanoo, että ralliautot ovat ajaneet törkeää ylinopeutta ja käyttäytyneet muutenkin törkeästi liikenteessä.

Arctic Lapland Rally
Jukka Kasin ralliauto huollossa Arctic Lapland Rallyssa 30.1.2016
Arkistokuva. Kuvan auto ei liity jutussa mainittuihin moitteisiin.Perttu Ruokangas / Yle

Tunturirallin johto on joutunut puuttumaan kilpailijoiden käyttäytymiseen liikenteessä. Arctic Lapland Rally -kilpailun johtaja Jorma Poikajärvi sanoo (siirryt toiseen palveluun), että ralliautot ovat ajaneet törkeää ylinopeutta ja käyttäytyneet muutenkin törkeästi liikenteessä ennakkotutustumisen ensimmäisinä päivinä.

Poikajärvi varoitti tiistaina, että asiaan puututaan herkästi, mikäli kilpailijat ylittävät vielä nopeusrajoituksia.

– Ennakkotutustumisen ensimmäisinä päivinä on esiintynyt törkeää ylinopeutta ja törkeää liikennekäyttäytymistä. Kilpailijoiden numerot ovat tiedossani ja takaan, että kutsu kilpailunjohtajana puhutteluun tulee keskiviikkona ja torstaina herkästi kilpailijoille ja sitä on noudatettava.

Ennakkotutustumisen aikana ralliautoilla on 80 kilometrin nopeusrajoitus, ellei sitä ole määrätty liikennemerkillä vielä alhaisemmaksi. Reitillä liikkuu kilpailun järjestäjän autoja tarkkailemassa kilpailijoiden käyttäytymistä. Lisäksi Rovaniemen ja Kemijärven poliisit valvovat ajonopeuksia.

Tunturiralli alkaa (siirryt toiseen palveluun) perjantaina kello 12. Rallissa kilpailee 135 autokuntaa (siirryt toiseen palveluun) lauantai-iltaan asti.

Lue seuraavaksi