Hyppää sisältöön

Weekend Festival muuttaa Kyläsaaresta Hietaniemen uimarannalle ja laajenee samalla kolmipäiväiseksi

Festivaali on usean vuoden ajan etsinyt korvaavaa aluetta Kyläsaarelle, joka rakennetaan lähivuosina asuinalueeksi.

Weekend Festival on järjestetty vuodesta 2013 lähtien Helsingin Kyläsaaressa. Kuva: Joni Haavisto / AOP

Suosittu Weekend Festival muuttaa Kyläsaaresta Helsingin Hietaniemen uimarannalle ensi elokuussa.

Lisäksi tapahtuma kasvaa kolmipäiväiseksi. Järjestäjät odottavat elektroniseen tanssimusiikkiin keskittyvään tapahtumaan yhteensä 100 000 festivaalivierasta. Festivaalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen kertoo tiedotteessa, että kolmannelle festivaalipäivälle on ollut kysyntää.

– Pääsemme samalla toteuttamaan yleisömme artistitoiveita aiempaa paremmin. Laajentuminen kolmipäiväiseksi mahdollistaa meille edellisvuosia selvästi monipuolisemman artistikattauksen, Heikkinen toteaa.

Weekend Festival on järjestetty vuodesta 2013 lähtien Helsingin Kyläsaaressa. Weekend on usean vuoden ajan etsinyt korvaavaa aluetta Kyläsaarelle, joka rakennetaan lähivuosina asuinalueeksi. Järjestäjän mukaan tapahtuman kehittäminen entistä näyttävämmäksi olisi ollut myös vaikeaa Kyläsaaressa.

– Neuvotteluja on käyty pitkään, ja olemme erittäin kiitollisia Helsingin kaupungille, että he pystyivät osoittamaan meille uuden huipputason paikan, Heikkinen toteaa tiedotteessa.

Festivaalista on aiempina vuosina tehty lukuisia meluvalituksia Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle. Viime vuonna festivaalijärjestäjä ihmetteli sitä, että se joutui odottamaan kaupungin myöntämää melulupaa yli puoli vuotta. Kaupunki kuitenkin kuittasi ongelman johtuneen järjestelmäviasta.

Festivaali alueelle Hietaniemeen rakennetaan neljä esiintymislavaa. Festivaalijärjestäjän mukaan Hietaniemen puisto- ja rantamiljööseen rakennetaan esimerkiksi valoilla visuaalisesti täysin uudenlainen festivaalikokemus.

Festivaali järjestetään 17.–19. elokuuta. Ensimmäiset artistit julkistetaan 29.1.

Weekend Festival järjestetään tänäkin vuonna Helsingin lisäksi Virossa Pärnun hiekkarannalla.

Aiheesta aiemmin:

Weekend Festivalin konserttimelusta taas tukku valituksia

Weekend-festari odotti melulupaa yli puoli vuotta – Muitakin ilmoituksia hukkunut kaupungin järjestelmään

Yleisömagneetit Flow ja Weekend Festival puristuvat – festarien tonttiarpajaisissa voi piillä villi kortti