Liukas keli aiheutti kaaoksen Meri-Lapissa – Kymmenet rekat jumiutuivat tielle, henkilöauto lensi katolleen ja vaarallista ainetta kuljettanut säiliöauto kyljelleen

Tie on peilijäässä, joten rekat eivät uskalla ajaa eteenpäin. Paikalle odotetaan tien suolauskalustoa.

Kotimaa
Pelastuslaitoksen henkilöstöä.
Pelastuslaitoksen henkilöstö on onnettomuuspaikalla.Risto Koskinen/ Yle

Liikenne on ruuhkautunut torstaina Nelostiellä Kemin ja Simon välillä. Kymmenet rekat ovat pysähtyneet tielle ja joutuneet odottamaan tuntien ajan tien suolausta tai hiekoitusta, sillä ne eivät ole uskaltaneet jatkaa matkaa.

Liikennekeskuksen mukaan tie on ollut suljettuna liikenteeltä.

Rekka seisoo liukkaalla tiellä.
Antti Heikinmatti/Yle

Kemi-Tornion moottoritiellä Ristikankaan kohdalla henkilöauto suistui iltapäivällä tieltä ja lensi katolleen.

Säiliöauto kaatui Kemissä

Torstaina Kemissä sattui myös liikenneonnettomuus, jossa oli mukana vaarallisia aineita. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että natriumkloraattia kuljettanut säiliöauto kaatui tielle kyljelleen. Natriumkloraattia käytetään klooridioksidin valmistukseen sellutehtaissa.

Onnettomuuspaikan varoalue on rajattiin sataan metriin. Onnettomuudessa ei ollut vakavasti loukkaantuneita.

Onnettomuusalueen pelastus- ja raivaustyöt ovat olleet käynnissä torstaipäivän ajan. Paikalla on ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Onnettomuuspaikka on Ajoksen rampissa, noin 2 km Kemistä etelään.

Valtatie 21 ajoittain suljettu kokonaan

Myös Torniosta pohjoiseen johtava valtatie 21 on ollut ajoittain kokonaan suljettuna liikenteeltä Ylitorniolla. Juoksengista 4,7 kilometriä Kaulirannan suuntaan on ollut meneillään raskaan ajoneuvon nosto. Aamupäivällä alkaneen nostourakan on arvioitu kestävän useita tunteja.

Myös linja-autot vaikeuksissa

Kemissä myös useat linja-autot ovat olleeet liukkauden vuoksi jumissa ympäri kaupungin. Osa linja-autoista on joutunut odottamaan hiekoitusta päästäkseen jatkamaan turvallisesti matkaaa. Heiskasen liikenteestä kerrotaan, että muun muassa koululaisia kuljettava linja-auto ajaa aikataulusta myöhässä ja osittain poikkeusreittejä vaikeiden keliolosuhteiden vuoksi.

Liikennöitsijä Timo Heiskanen toteaa, että tämän päivän keliolosuhteet ovat päässeet yllättämään täysin myös ammattiautoilijat.