Lapin poliisi pistää sireenit päälle ja twiittaa

Twitter-rallissa voi seurata millaista poliisin työ on kentällä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

poliisi
Poliisiauto
Miikka Miinala / Yle

Lapin poliisilla on perjantaina tempaus verkkopalvelu Twitterissä. Poliisi aikoo julkaista twiitin mahdollisuuksien mukaan jokaisesta saamastaan tehtävästä.

Niin sanottu twitter-ralli antaa mahdollisuuden seurata, millaista Lapin poliisin työ on kentällä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Twiittejä voi odottaa poliisilaitoksen koko alueelta, eli Lapin jokaisesta kunnasta.

– Tehtävien etenemisestä kerrotaan myös, mikäli niiden luonne sen sallii vaarantamatta esimerkiksi asianosaisten yksityisyyttä tai poliisien työturvallisuutta, Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoo tiedotteessa.

Poliisin twiitit löytyvät tunnuksella @LapinPoliisi (siirryt toiseen palveluun). Tempaus alkaa perjantaina kello 14 ja kestää 14 tuntia.

– Kerromme twiiteissä tehtävien aiheen ja lyhyen kuvauksen tapahtumasta. Joitakin tehtäviä saatetaan twiitata hieman viiveellä, jotta partiot saavat tehdä työnsä ilman häiriöitä, Kelloniemi sanoo..

Samanlaisia twitter-tempauksia ovat järjestäneet monet muutkin poliisilaitokset. Twitter-ralli on poliisilaitoksen viestinnän valmiusryhmälle myös 14-tuntinen viestintäharjoitus.