1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokemäenjoen tulvavaara helpotti – vesi on laskenut Huittisissa selvästi yön aikana

Tulvatilannetta Huittisissa seuraava Jukka Tuori arvioi, että tulvavaara on väistymässä, kun juoksutusta on vähennetty Pirkanmaalta.

Kokemäenjoki
tulva Huittisissa
Matti Kauvo / Yle

Kokemäenjoen vedenpinta on laskenut selvästi yön aikana joen keskiosassa Huittisissa.

Sään lauhtumisen vuoksi vedenpinta alkoi eilen nousta ja lähestyä jälleen tulvakorkeuksia sekä Porissa että Huittisissa.

Aamulla Huittisista tavoitettu Jukka Tuori sanoo, että tilanne näyttää paremmalta. Tuori on seurannut vuosikymmenet tulvatilanteita Huittisten seudulla.

Tuorin arvion mukaan tulvavaara on väistymässä, kun juoksutusta on vähennetty Pirkanmaalta. Tuorin mukaan vedenpinta on Huittisissa laskenut yön aikana 25 senttiä.

"Jääkansi näyttää pitävän"

– Juoksutusten vähennys näyttää tehoavan ja sivujoet Loimijoki ja Punkalaitumenjoki mahtuvat purkautumaan Kokemäenjokeen. Jääkansi näyttää säilyvän Kokemäenjoessa. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, Tuori sanoo.

Viranomaiset pyrkivät varjelemaan Kokemäenjokeen pakkasjakson aikana syntynyttä jääkantta sillä, että joen virtaama pidetään 400 kuution paikkeilla.

Jääkansi on toistaiseksi pitänyt. Irrotessaan jääkansi voisi muodostaa jääpatoja, jotka puolestaan saisivat joen tulvimaan.

Pirkanmaan järvissä vedenpinta voi nousta tilanteen vuoksi normaalista väliaikaisesti.

Lue seuraavaksi