1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulukuljetus

Liukas keli esti koulutaksien liikkumisen – 30 lasta joutuu jäämään pois koulusta

Rautjärvellä kolmisekymmentä lasta on jäänyt kotiin, sillä koulutaksi ei uskalla kulkea liukkaassa säässä.

koulukuljetus
Jäinen tie.
Rautjärvellä koululaisia on joutunut jäämään kotiin, sillä koulutaksit eivät uskalla ajaa liukkailla pikkuteillä. (arkistokuva)Tuula Nyberg / Yle

Etelä-Karjalassa Rautjärvellä osa koulukyydeistä on jäänyt ajamatta liukkauden vuoksi. Kolmisekymmentä lasta joutuu tänään jäämään kotiin, kun koulutaksit eivät halua riskeerata lasten turvallisuutta.

Suurin osa kotiin jääneistä lapsista käy Rautjärven aseman seudun koulua, mutta jokunen kotiin jääneistä on myös kunnan toisen koulun, Simpeleen koulun oppilaita.

Itärajan pinnassa sijaitsevalla Rautjärvellä pienemmät tiet ovat peilijäässä. Hiekoittamiseen ei joko ole oikeanlaista kalustoa tai sitä ei riitä pienemmille teille.

Taksiautoilija Jukka Lääperi Rautjärveltä harmittelee tilannetta.

– On täysi mahdottomuus saada joka tielle hiekkaa hetkessä. Siinä menee koko päivä, ennen kuin saadaan hiekoitettua kaikki tiet, Lääperi sanoo.

Rautjärvellä taksiautoilijat odottavat myös lumisadetta ja kiristyvää pakkasta, jotta liukkaus hellittäisi. Lämpötila nousi Etelä-Karjalassa parissa vuorokaudessa yli parikymmentä astetta, ja tiet muuttuivat peilijääksi.

Rautjärven kunnan sivistysjohtaja Eila Toppisen mukaan ei ole ihan tavatonta, että koulukyytejä joudutaan liukkauden takia perumaan. Ainakin pari vuotta sitten oli vastaavanlainen tilanne.

– Eihän näille mitään voi. Keli on se mikä on, sanoo Toppinen.

Toppinen uskoo, että maanantaiksi keli korjaantuu ja lapset pääsevät jälleen koulukyydeillä kouluun.

Lue seuraavaksi