Katso Trumpin harvinainen puhe Davosista kello 15: Presidentti kertoo talouseliitille, mitä Amerikka ensin -politiikka tarkoittaa

Yhdysvaltain istuva presidentti vieraili Davosin talouskokouksessa viimeksi vuonna 2000.

Donald Trump
Trump puhuu Davosin talousfoorumissa
Trump puhuu Davosin talousfoorumissa

Yhdysvallat haluaa säilyttää vahvat suhteet liittolaisiin, mutta samalla vähentää kauppavajetta. Tämän viestin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tulee Valkoisen talon mukaan kertomaan puhuessaan tänään Maailman talousfoorumissa.

Presidentti saapui eilen Sveitsin Davosiin tapaamaan valtionpäämiehiä ja maailman johtavaa talouseliittiä. Vierailun päätarkoitus on saada yritysjohtajat vakuuttumaan siitä, että Yhdysvaltoihin kannattaa investoida.

– Paljon ihmisiä on tulossa takaisin Yhdysvaltoihin. Todistamme valtavaa investointia, ja tänään on ollut hyvin innostava päivä. Päivä on ollut erittäin mahtava ja hyvä maallemme, Trump kertoi eilen toimittajille.

Amerikka ensin - sloganilla kampanjoinut Trump on usein kritisoinut vapaakauppasopimuksia, joiden hän katsoo heikentävän Yhdysvaltain taloutta. Maailman talousfoorumi on perinteisesti tukenut tuotteiden ja palveluiden vapaata liikkuvuutta.

Trumpin on määrä puhua kello 15. Voit katsoa puheen suorana tästä artikkelista.

Lue lisää:

Valikoitu joukko yritysjohtajia söi Trumpin pöydässä Davosissa – Suomesta ainoana Nokian toimitusjohtaja

Trump valtaa Davosin talousfoorumin – virassa oleva USA:n presidentti ei yleensä osallistu

Lähteet: Reuters