Vatsatautinen työntekijä tartutti noroviruksen kymmeniin asiakkaisiin sushiravintolassa

Tampereella sijaitsevassa ravintolassa lounastaneilla asiakkailla alkoi ilmetä vatsaoireita viime viikolla. Kaikki sairastuneet ovat jo parantuneet.

norovirus
sushiannos
AOP

Norovirus on sairastuttanut Tampereella joukon ravintolaruokailijoita. Tartunnat on todettu niiden joukossa, jotka olivat syöneet aasialaisravintolassa sushia viime viikon tiistaina.

Tampereen kaupungin terveysviranomaiset arvioivat, että todennäköisin lähde on ravintolan työntekijä, joka sairastui samana päivänä vatsatautiin ja lähti pois töistä.

Ravintolan asiakkaista 34:n on todettu sairastuneen. Lisäksi on löytynyt viisi jatkotartuntaa. Kaikki taudin saaneet ovat jo parantuneet.

Viranomaiset tarkastivat ravintolan perjantaina. Tarkastuksen kohteena olivat muun muassa elintarvikkeiden käsittely ja säilytys, tilojen ja välineiden kunto sekä henkilökunnan toimintatavat. Myös tarjolla olevien elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden lämpötilat mitattiin.

Tarkastuksella otetuista näytteistä ei ole toistaiseksi löytynyt taudinaiheuttajia. Tutkimukset ovat kesken.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tutkii tarkemmin epidemian aiheuttaneen viruksen kannan, koska se ei ole kovin tavallinen norovirusepidemian aiheuttaja.