Syyskausi tuo Kuopioon jälleen uuden musikaalin: teatterin lavalla nähdään vahvoista naisista kertova Äidinmaa

Syyskuussa ensi-iltaan tulevan musikaalin ohjaa Kuopiossa ensimmäistä kertaa vieraileva Snoopi Siren.

Kuopio
Kuopion kaupunginteatteri.
Matti Myller / Yle

Kuopion kaupunginteatteri luottaa edelleen musikaalin voimaan. Syyskausi käynnistyy syyskuun alkupuolella perinteiseen tapaan musikaalilla, kun 12.9. ensi-iltansa saa Snoopi Sirenin ohjaama kotimainen Äidinmaa.

Kuopiossa ensimmäistä kertaa vierailevan Sirenin ohjaama musikaali kertoo vahvoista naisista. Äidinmaa on sukupolvikertomus yhden suvun naisista, heidän valinnoistaan ja kyvyistään selviytyä traagisistakin hetkistä. Tarinan on käsikirjoittanut Annina Enckell ja säveltänyt Esa Nieminen ja Niklas Rosström.

Suuren suosion saanut Äidinmaa kantaesitettiin vuosi sitten Espoon kaupunginteatterissa. Minna-näyttämöllä nähtävä musikaali sai kantaesityksensä jälkeen hyvät arvostelut.

Maria-näyttämöllä 8. syyskuuta ensi-iltaan tulee Ingmar Bergmanin Syyssonaatti, jossa nähdään myös vahvoja naisia. Näytelmän ohjaa Olli-Matti Oinonen.

Uusi näyttelijä aloittaa huhtikuussa

Kuopion kaupunginteatterissa työnsä aloittaa uusi näyttelijä, kun synnyinkaupunkiinsa palaava Lotta Vaattovaara liittyy näyttelijäkaartiin huhtikuun alussa. Äitiysloman sijaiseksi saapuva Vaattovaara nähdään Äidinmaa-musikaalissa, jossa hän näyttelee nuorta Annia.

Vaattovaara on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin, Oulun ja Rauman kaupunginteattereissa sekä Kansallisteatterin kiertuenäyttämöllä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012.

Juttua muokattu 29.1. klo 8.15: Korjattu kirjoitusvirhe uuden näyttelijän nimestä. Oikea nimi on Vaattovaara, ei Vaahtovaara.