Trump: Amerikka ensin ei tarkoita Amerikka yksin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump mainosti yritysveron alennusta ja houkutteli Davosin talouseliittiä sijoittamaan Yhdysvaltoihin.

Donald Trump
- Yhdysvallat on avoinna bisnekselle, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi Sveitsin Davosiin kokoontuneelle talouseliitille.
- Yhdysvallat on avoinna bisnekselle, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi Sveitsin Davosiin kokoontuneelle talouseliitille.LAURENT GILLIERON / EPA-EFE

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump korosti Davosin talouskokouksessa tänään pitämässä puheessaan reilun ja vastavuoroisen kaupan merkitystä.

Trump on aikaisemmin kritisoinut muun muassa Kiinaa kansainvälisen kaupan sääntöjen rikkomisesta.

– Meillä ei voi olla avointa kauppaa, jos toiset väärinkäyttävät sääntöjä, Trump sanoi.

Presidentti painotti odotetusti, että hänen tehtävänsä on ajaa yhdysvaltalaisten työläisten ja yritysten etua. Trumpin mukaan Amerikka ensin -politiikka ei kuitenkaan tarkoita Amerikka yksin.

– Kun Yhdysvallat kasvaa, niin kasvaa maailmakin, Trump vakuutti.

Sijoittakaa Yhdysvaltoihin ja puolustukseen

Talousvaikuttajille puhunut Trump alleviivasi moneen otteeseen, että nyt on paras aika investoida Yhdysvaltoihin. Presidentti toi esille verouudistuksen, jossa Yhdysvaltain yritysvero laski 35 prosentista 21 prosenttiin.

– Olemme avoinna bisnekselle, Trump kiteytti.

Presidentti sivusi puheessaan myös turvallisuuspolitiikkaa tuoden esille, ettei vaurautta voi olla ilman turvallisuutta.

Trump vetosi muiden maiden johtajiin, että nämä nostaisivat puolustusmenojaan. Pyyntö ei ollut yllättävä, sillä Trump on aikaisemmin vaatinut sotilasliitto Naton jäsenmaita kasvattamaan puolustusbudjettejaan.

Aiheesta muualla:

Trump to world leaders at Davos: ‘America First not America alone’ (siirryt toiseen palveluun)