Ilpo Korhonen väistyy Uudenkaupungin autotehtaan johdosta – viime vuoden tulos on pettymys

Korhonen luopuu toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi ja jättää yrityksen helmikuun lopussa.

Uusikaupunki
Mies istuu autossa kuljettajan paikalla ja katsoo ulos avonaisesta ikkunasta.
Kalle Mäkelä / Yle

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen jättää tehtävänsä. Yhtiön hallitus ilmoittaa lehdistötiedotteessa päättäneensä toteuttaa muutoksen yhtiön johdossa.

Korhonen luopuu toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi ja jättää yrityksen helmikuun lopussa. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty. Väliaikaisesti tehtäviä hoitaa Valmet Automotive -konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen kertoo viime vuoden taloudellisen tuloksen olleen pettymys. Uudenkaupungin autotehtaan näkymät ovat silti valoisat. Kuluvan vuoden osalta tavoitteena on uusi tuotantoennätys ja satojen uusien työntekijöiden palkkaus.

– Hallitus on katsonut ajankohtaiseksi tehdä muutoksen myös yrityksen johdossa, jotta menestyksen vaatimat toimenpiteet voidaan toteuttaa, toteaa Sairanen yhtiön tiedotteessa.

Ilpo Korhonen ehti työskennellä 30 vuotta yhtiön palveluksessa. Toimitusjohtajana hän aloitti vuonna 2008.

– Olen ylpeä siitä, mitä olemme yhdessä saavuttaneet vuosikymmenten aikana Valmet Automotivella. Yrityksessä on valtava määrä osaamista, ja minulle on ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa tätä menestystarinaa, toteaa autotehtaan väistyvä toimitusjohtaja.