Kemin kaupunginhallitus jatkaa tehtävässään – kaupunginvaltuusto ei aseta tilapäistä valiokuntaa selvittämään luottamusta

Kemin kaupunginvaltuusto teki päätöksen kokouksessaan maanantai-iltana.

Kemi
Kemin kaupungintalo sumun läpi nähtynä
Jenna Laukkanen / Yle

Kemin kaupunginvaltuusto on päättänyt, että se ei aseta tilapäistä valiokuntaa selvittämään kaupunginhallituksen luottamusta. Asia ratkesi äänin 29–14. Valiokunnan asettamista vastustivat vasemmistoliiton ja demareiden valtuutetut sekä vihreiden ainoa valtuutettu. Valtuutetut olivat sitä mieltä, että tilapäistä valiokuntaa ei tarvitse perustaa.

Kemin kaupunginvaltuustossa tehtiin joulukuussa aloite (siirryt toiseen palveluun), jossa todettiin, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginhallitus ovat menettäneet toimillaan kaupunginvaltuuston luottamuksen. Perussuomalaisten tekemän valtuustoaloitteen allekirjoittivat myös kaikki keskustan ja kokoomuksen valtuutetut.

Valtuustoaloitteen taustalla oli luottamuspula ja takkuillut päätöksenteko (siirryt toiseen palveluun). Hallituksen kokoukset ovat viime aikoina kestäneet tuntikausia ja yhteisymmärryksen löytäminen on ollut välillä vaikeaa. Etenkin kaupunginhallituksen vasemmistoliiton valtuutettujen sekä yhden demarivaltuutetun yritys jarruttaa valtuuston tekemää sote-yhteisyrityspäätöstä on hiertänyt hallituksen välejä. Valiokunnan asettamista kannattaneet valtuutetut sanoivat, että Kemin kaupunginhallitus ei ole hallunnut panna täytäntöön valtuuston tekemää päätöstä sote-yhteisyrityksestä valtuuston tahdon mukaisesti.