Hyppää sisältöön

Remontoitu Kemin Kinopirtti aloittaa toimintansa esittämällä paikallisen elokuvan

Elokuvateatteritoiminta jatkuu Kemissä ja avajaisissa esitetään paikallisesti tuotettu elokuva Anjan lähes erinomainen elämä.

Anjaa esittää näyttelijä Marketta Airo. Kuva: Teija-Liisa Paananen

Kemissä avautuu jälleen elokuvateatteri. Kokonaan uudistettu Kinopirtti (siirryt toiseen palveluun) avaa ovensa 17. helmikuuta. Kemin Kinopirtti avataan reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Elokuvateatterin uusina yrittäjinä aloittavat keminmaalaiset Johanna ja Juha Åhman.

Avajaisissa esitetään paikallinen elokuva Anjan lähes erinomainen elämä (siirryt toiseen palveluun). Elokuva on kuvattu Keminmaassa vuonna 2016.

Elokuva kertoo 100-vuotiaasta Suomesta ja on suomalaisen naisen elämäntarina. Se perustuu Esko- Pekka Tiitisen romaaniin, josta dramaturgi Kimmo Hirvenmäki on työstänyt monologinäytelmän Kemin kaupunginteatteriin. Elokuvaversio perustuu Hirvenmäen näytelmään.

Elokuvan on ohjannut Kimmo Hirvenmäki ja Heikki Takkinen. Yli 40 vuotta elokuva-alalla työskennellyt Heikki Takkinen sanoo, että nykyinen digitekniikka mahdollistaa elokuvien tekemisen ilman suurta tuotantokoneistoa ja jopa lähes ilman rahaa.

– Ainoa, mitä tarvitaan, on tekemisen palo ja pakko. Ja tietenkin hyviä tarinoita. Iloitsen siitä, että meillä Suomessa on astumassa esille joukko nuoria tekijöitä, joilta löytyy kaikkea tuota, Takkinen sanoo.

Anjan lähes erinomainen elämä -elokuva on tehty ilman tuotantotukia. Lähes kaikki työryhmän jäsenet ovat merilappilaisia, nuoria ammattilaisia.