1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. virustaudit

Nousiaisissa epäillään norovirusepidemiaa

Terveyskeskuksessa on havaittu selvä nousu norotapauksissa.

Kuva: Jessica Edén / Yle

Nousiaisissa epäillään olevan norovirusepidemia, varsinaissuomalainen kunta tiedottaa. Tiedotteen mukaan terveyskeskuksessa on tänään maanantaina aloitetun tiedonkeruun perusteella havaittu selvä sairastavuuden nousu viimeksi kuluneen viikon aikana.

– Ensimmäisen vatsatautioireisen nousiaislaisen potilasnäytteen tulokset on saatu, ja näytteestä on löytynyt norovirus, tiedotteessa sanotaan.

Noroviruksen aiheuttaman taudin itämisaika on 12–48 tuntia. Yleensä 12–72 tuntia kestävät oireet alkavat äkillisesti, ja niitä ovat muun muassa kouristavat vatsakivut ja pahoinvointi.

STT kertoi aiemmin, kuinka Nousiaisten vesijohtoverkosto on saastunut. Lauantaina eri puolilta verkostoa otetusta vesinäytteestä tehtiin saastumiseen viittaava bakteerilöydös. Nousiaisten ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola kertoi STT:n jutussa kunnan epäilevän, että putkistoon olisi päässyt pieni määrä jokivettä vesijohdon vuodon korjauksessa.

Nousiaisten kunnanjohtajan Jaana Karrimaa sanoi aiemmin Ylen jutussa, että rikkoutuneen putken ja saastuneen veden yhteyttä tutkitaan parhaillaan.

– Vielä ei ole varmuutta asiasta. Uusia näytteitä on otettu nyt laajemmalta alueelta. Niistä saadaan tulokset tiistaina, Karrimaa sanoi.