Vedenkeittokehotus jatkuu Nousiaisissa vielä päivien ajan – epidemiatyöryhmä kokoontuu päättämään jatkotoimenpiteistä

Sadat nousiaislaiset ovat sairastuneet vatsatautiin. Rikkoutuneen putken ja saastuneen veden yhteyttä tutkitaan edelleen.

Juomaveden saastuminen
Nainen ottaa vettä vesitankista.
Vesitankki Nousiaisissa maanantaina. Nousiaisten keskustaan tuotiin asukkaiden käyttöön vesitankki vesijohtoveden saastumisesta johtuen.Kirsi Kanerva / Lehtikuva

Vedenkeittokehotus pysyy voimassa Nousiaisissa vielä vähintään muutaman päivän ajan. Sadat nousiaislaiset ovat viime päivinä sairastuneet vatsatautiin. Maanantaina saatiin ensimmäisen vatsatautioireisen nousiaislaisen potilasnäytteen tulokset. Näytteestä löytyi norovirus.

– Odotamme nyt lisätietoa potilasnäytteistä. Todennäköisesti sen jälkeen vesijohtoverkoston kloorausta tehostetaan. Kyllä tässä vielä muutama päivä menee ennen kuin vedenkeittokehotuksesta voidaan luopua, kertoo Nousiaisten kunnanjohtaja Jaana Karrimaa.

Myös rikkoutuneen putken ja saastuneen veden yhteyttä tutkitaan edelleen.

– Tästä on epäilys, että verkostovuoto on vaikuttanut veden saastumiseen. Varmuutta siitä ei kuitenkaan vielä ole, lisää Karrimaa.

Kunnanjohtaja kertoo, että epidemiatyöryhmän on tarkoitus kokoontua tänään puoliltapäivin.

– Kokouksessa käydään läpi eilen otettujen näytteiden tuloksia. Samalla päätetään myös jatkotoimenpiteistä, avaa Karrimaa kokouksen sisältöä.

Terveydenhuolto kerää sairastuneista tietoa. Ilmoitus sairastumisesta tulisi tehdä joko Maskun tai Mynämäen terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon, vaihtoehtoon numero neljä.

Lisää uutisia aiheesta:

Nousiaisissa epäillään norovirusepidemiaa

Nousiainen perusti jakelupisteen vesiongelmansa helpottamiseksi

Nousiaislaiset hamstraavat vettä paikallisesta marketista – "Olen syönyt viimeksi keskiviikkona"

Nousiaisten vesijohtoverkosto on saastunut – epäillään osasyylliseksi vatsatautiepidemiaan