Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja siirtyy Iltalehteen

Perttu Kauppinen vaihtaa Alma Mediaan huhtikuun aikana. Uuden päätoimittajan hakuprosessi käynnistyy heti.

media-ala
Perttu Kauppinen
Perttu KauppinenKatja Luoma

Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Perttu Kauppinen siirtyy Alma Median palvelukseen, Iltalehden uutispäätoimittajaksi. Kauppinen jättää Lahden ja työnsä Mediatalo Keskisuomalaisessa huhtikuun aikana.

– Tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin vastaan, nyt pääsen työskentelemään valtakunnalliseen uutismediaan. Ehdin olla Lahdessa kolme vuotta, tämä on ollut hienoa aikaa. Tällainen on aina kaksijakoinen päätös, kommentoi Kauppinen irtisanoutumistaan.

Kauppinen kiistää, että hänen lähtönsä liittyisi Etelä-Suomen Sanomien lukijamäärän notkahdukseen.

– Kyse ei ole siitä, etteikö tuote olisi kunnossa. Lukijamäärän mittaaminen on hankalaa, se ei kerro ihan kaikkea. Digitilaukset vetävät hyvin ja levikkikehityksessä muutos on ollut maltillisempaa, Kauppinen selittää.

Lehden johtoon etsitään supernaista tai -miestä

Keskisuomalainen käynnistää välittömästi uuden päätoimittajan hakuprosessin.

– Tämä on Kauppisen henkilökohtainen ratkaisu, tässä ei ole työntöä poispäin, kommentoi Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Etelä-Suomen Sanomat on Päijät-Hämeen alueen maakuntalehti, joka siirtyi Mediatalo Keskisuomalaisen omistukseen syksyllä 2016.

Uudelle päätoimittajalle riittää haasteita.

– Supernainen tai -mies pitää löytää. Sellainen, jolla on kyky viedä muutosta eteenpäin ja joka hallitsee lehden tekemisen monikanavaisena, sanoo Kangaskorpi.

Toimitusjohtaja toivoo, että Kauppisen seuraaja sitoutuisi alueeseen ja työskentelyyn Etelä-Suomen Sanomissa pitkäjänteisesti.

– Konsernitasolla meillä on menossa iso strateginen muutos, jossa yhteydessä sisällöntuotantoa tarkastellaan kokonaisuuteena. Samalla haemme uusia, tehokkaampia, monikanavaisia tapoja tehdä asioita. Kauppisen laittamat muutokset jatkuvat taustalla, linjaa Kangaskorpi.